"Ben ligde kalacağımızı düşünüyorum"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskisehir.net ekranlarında Eskişehirspor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Ben ligde kalacağımızı düşünüyorum"
banner127

Net Gündem programında Soner Yüksel ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Utku Çakırözer Eskişehirspor ile alakalı olarak, “Öncelikle Bursaspor deplasmanında galip gelen futbolcularımızı tebrik ediyorum. Ayrılan futbolcular oldu ama kalan genç futbolcular yüreğini ortaya koyuyorlar. Can-ı gönülden kutluyorum. Ben bu Bursaspor deplasmanında kazanılan 3 puanın bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.

Taraftarımızın dünyada eşi benzerine az rastlanır. Deplasmanları full dolduruyorlar. İç sahada maç oynanacak stadyum arızası nedeniyle Afyonkarahisar’a alınıyor. Oraya gidiyorlar. Kısacası takımları nereye giderse gitsin peşlerinden gidiyorlar. Kar, kış, yağmur, çamur demeden takıma moral verebilmek adına ellerinden geleni yapıyorlar. 

Ben ligde kalacağımızı düşünüyorum ama şehir olarak çok daha sıkı bir şekilde kenetlenmemiz gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda stadımıza kavuşuruz ve yolumuza çok daha güzel bir şekilde devam ederiz.

Benim rahatsız olduğum bir konu var. Trabzonspor’a sağlanan kolaylıklar var. Fenerbahçe başkanı çıkıp tek tek Trabzonspor’a yapılan yardımları açıklıyor. Trabzonspor bir şehir takımıdır. Tıpkı Eskişehirspor, Bursaspor, Kocaelispor gibi. Bu takımlar taraftarları ile ön plana çıkan camialardır. Ama Trabzonspor’a kolaylık sağlayıp diğer kulüpleri görmezden gelmek olmaz. Görevi çiftçilere hizmet etmek olan Ziraat Bankasının asıl görevi sadece Trabzonspor’a sınırsız kaynak sağlamak değildir. 

Jale Nur Süllü ile birlikte Eskişehirspor’a hayırlı olsun ziyaretine gittik. Daha önceki yönetimlere de gitmiştik. Gençlik ve Spor Bakanlığına gittik. Ziyaretimizde AK Partili vekiller Nabi Avcı ve Emine Nur Günay da vardı. Biz Eskişehirspor konusunda yapılabilecek ne varsa talep ettik. Ama bize yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Bence yapılacak bir şeyler var. Trabzonspor’a bu kadar kolaylık nasıl sağlanıyorsa, Eskişehirspor ve diğer takımlara da o kolaylıklar sağlanmalıdır. Niyet halis olunca, akıbet de halis olur. Ülkemizde futbol artık sadece sahada oynanan bir spor dalından çıktı ve ülkemizde bir yaşam biçimine döndü. İnsanların bu sevdalarının devamlarının sağlanabilmesi adına bir takım çalışmalar yapılabilir. En azından bir kulübün gelirlerinin yüzde yüzünü temlikle el konulmamalı. Kulüplerin yaşayabilmesi adına bu tek bir toplantı ile çözülebilecek bir şey. İnanın 5 dakikalık bir mesele.”
 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 02:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30