Bence Adanaspor'u Eskişehir'de yenerdik

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer ES TV'de gündemi değerlendirdi.

Bence Adanaspor'u Eskişehir'de yenerdik

90+3 programında Murat Dağtekin, Erkan Midilli ve Ahmet Bingöl'ün sorularını yanıtlayan Mustafa Özer özetle şu ifadeleri kullandı;

"Eskişehirspor’da futbol oynadıktan sonra Aksarayspor’da futbol oynadım ve kariyerimi noktaladım. Hayallerim arasında Eskişehirspor’da Teknik Direktörlük yapmak vardı. Eskişehirspor yönetimi Coşkun Demirbakan ile yollarını ayırdıktan sonra beni aradı ve bende görevi kabul ettim. Görevi kabul ettim 2-3 gün sonra Boluspor deplasmanına takımın başında çıktım. Başka bir isim olsa o maçı tribünde izleyeyim de bir takımı falan göreyim derdi. 

Karakterli ve düzgün oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Altyapıda çok iyi bir sistem kuruyoruz. Her gün 12-13 saatimizi Eskişehirspor için daha iyi neler yapabilirize harcıyoruz. Cem Karaca hocamızın dışında yanımda bir antrenör de getirmedim. Eskişehirli hocalarımız da çok yetenekli ve kaliteli. Oyuncularımızla çok çok iyi iletişim kurmak zorundayız. Bu oyunculara özgüven aşılamak gerekiyor. Çok iyi futbolcular olduklarını onlara anlatmaya çalışıyoruz. Türk futbolunda yer alan futbolcuların bir sıkıntısı var. Bu sıkıntıdan dolayı gelecek vaad eden futbolcuların yüzde 70’i yok olup gidiyor. ‘Senden birşey olmaz’ söylemleri ne yazık ki bu futbolcuların potansiyellerini kullanamamalarına neden oluyor. Bizde bu tür söylemler kesinlikle yasak. Bu futbolcuların hepsi çok iyi isimler ve Eskişehirspor’un geleceği bu isimlere bağlı.

Samimiyetle söylüyorum önümüzde 5 yılımızı kurtaracak bir u19 ve u17 kadrosuna sahibiz. Eğer bu sene küme düşmezsek, diğer yıllar kesinlikle düşmeyiz. A Takım bu sezon devre arasında 39 oyuncu ile kampa gittik. Neredeyse iki takım demek. Oynadığımız hazırlık maçları ile bu oyuncuların tamamını izleme fırsatı bulduk.

Hücum hattında daha üretken olmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Ama elimizdeki kadro ile başka türlü oynama şansımız yok. Elimizdeki oyunculara göre en uygun sistem bu. Üçüncü bölgeye geçiş için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Şu an elimizde problem çözecek oyuncu yok. Bu sebepten takım halinde kullanmamız gerekiyor. Daha kaliteli paslar atmamız gerekiyor. Tüm oyuncularımıza hatalarını pozisyon pozisyon anlatıyoruz. 11 şut çekmişiz ama rakip kaleyi bulan isabetli şut sayısı sadece bir. Sorunların ne olduğunu biliyoruz. Çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Ama sürpriz oyunculardan da gol bekliyorum. Onur Bayramoğlu bunun ilk örneğiydi. 

Oyuncularımız bana inanın sakat sakat maça çıkıyorlar. Ekrem hasta hasta Keçiörengücü maçında bir devre dayanabildi. Biraz iyileşti Adanaspor maçında 90 dakika oynadı. Mevlüt yerine Bedirhan’ı oynatalım dedik. Bedirhan hasta dediler. Çağırdım. Konuştuk. ‘Ölümüne oynarım hocam’ dedi. Cemali hafif bir sakatlığı vardı öyle oynadı. İbrahim Halil keza öyle. Cemali Sertel ben oynayacak durumda değilim deseydi Selman Çiftkanatlı'yı direkt 11'de başlatacaktım. 

Afyonkarahisar’da çok sert ve buz tutmuş bir zeminde maç oynadık. Çok şükür bir sakatlık yaşamadan maçı tamamlamayı başardık. Sağlıkçılarımıza da çok teşekkür ediyorum. 

Adanaspor maçı Eskişehir’de oynansaydı bence kazanırdık. Zemin buzlu olmazdı. Taraftarımız çok daha fazla sayıda olurdu. Afyondakinden çok daha fazla ateşli olurdu. Bence kazanırdık. Ama şartlar Afyonkarahisar’ı gerektirdi. Taraftarımız stadı doldurmaya çalıştı. Mücadelemizi gösterdik ama maçı kazanamadık. Tekrar söylüyorum. Bu maçı Eskişehir’de oynasaydık bence kazanırdık.

Projeler konusunda yönetimimiz çok büyük enerji harcıyor. O projelerden düşünülen geri dönüşler olursa çok güzel günler Eskişehirspor’u bekler. 

Önümüzde Bursaspor maçı var. Daha sonra iç sahada Altınordu ile oynayacağız. Bu iki maçtan 6 puan ile ayrılırsak. Bu maçları kazanırsak Menemenspor deplasmanı için İzmir deplasmanına çok farklı bir şekilde gideriz. Bursaspor maçının hazırlıklarına Salı günü başlayacağız. Rakibimiz bu ligin en kadrosuna sahip takımı. Daha da transfer yapmaya çalışıyorlar. Önümüzde inanılmaz önemli bir maç var. En iyi şekilde hazırlanırsak başarı ile o sahadan ayrılırız. Puan veya puanlar neden olmasın diyorum. Kontra atak futbolunu iyi oynarsak, bireysel hatalar yapmazsak, çok iyi kapanırsak 3 puanla neden dönmeyelim. Ben bir konuda iddialı konuşmak istiyorum. Biz bireysel hata yapmazsak bu ligde maç kaybetmeyiz. 

Biz elimizden gelen tüm çalışmaları, kulübü maddi zarara sokmadan yapacağız. Son saniyeye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Elbette takdir Allah’ındır. İnşallah küme düşmeyeceğiz. Ama düşersek de görevime devam ederim. Eskişehirspor'a göreve gelirken 'mezara kadar' diye bir cümlem vardı. Sonuna kadar da arkasında dururum. Bu şehrin örf ve adetlerini biliyorum ve buna göre hareket etmeye çalışıyorum.

Futbolda en zor iş kalecilerindir. 90 dakika mükemmel oynarsın, bir gol yersin en kötü sen ilan edilirsin. Çok şükür elimizde kaliteli isimler var. Ekrem'in Keçiörengücü maçında hasta hasta sahaya çıkması, bir devre o hastalıkla o performansı göstermesi. İkinci devrede Melih'i oyuna dahil ettik. O da aslanlar gibi mücadele etti. Diğer kalecilerimizde çok kaliteli. Onlara çok güveniyoruz.

U17 ve U19 takımını 2,5 - 3 ay izleyeceğiz. Salı günü oynamayan oyuncularla bu takımlar arasında bir maç oynayacağız."


 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30