Coşkun Demirbakan'dan Eskişehirspor açıklamaları!

Eskişehirspor'da da bir dönem görev yapmış olan Coşkun Demirbakan Eskişehirspor'un geride bıraktığı sezonu değerlendirirken, gelecek sezon için de neler yapması gerektiğini söyledi.

Coşkun Demirbakan'dan Eskişehirspor açıklamaları!

Öncelikle geçtiğimiz sezon Kırmızı Şimşeklerin performansını değerlendirmen tecrübeli antrenör 'Bizim Çocuklar' söyleminin çok doğru olmadığını söyleyerek, "Eskişehirspor'un en büyük handikabı 19-20 yaşında futbolculara 'Bizim Çocuklar' denilerek büyük bir sorumluluğun yüklenmesiydi. Benimseme gibi gözükse de futbolcuların sorumluluk duygusunun körelmesine neden olabilecek bir durumdu. Dünyanın her yerinde 17-18 yaşındaki futbolcular en zorlu liglerde mücadele ediyorlar. Avrupa'da özellikle bunun bir çok örneği var. Biz de 16-17 yaşındaki genç futbolcuları çok oynattık. Altay'da görev aldığımız dönemde Okay Yokuşlu'ya 16 yaşındayken ilk 11'de görev vermiştim. Yine Altay'da Aytaç Kara'yı 17 yaşında oynattım. Hakan Şükür, İlker Yağcıoğlu, Tuncay Şanlı gibi isimleri de yine bu yaşlarında Süper Lig'de oynattık. Bir başarısızlık yaşansaydı zaten çok genç bir kadromuz var denilebilirdi. Eskişehirspor sezonun ilk yarısında 24-25 puanı görebilecek bir potansiyele sahipti ancak 16 puan alabildiler" dedi.

U17- U19 - U21 takımlarından karma bir kadro oluşturulduğunu ancak bunun toplama takım olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyleyen 64 yaşındaki Teknik Direktör, "Futbol evrensel bir oyundur. Dünyanın her yerinde aynı şekilde oynanır. Kurallar her yerde aynıdır. Futbolun dili bir olduğu için toplama takım tabirleri çok doğru değildir. Bu çocuklar 13-14 yaşından beri futbol oynadıkları için zannettiğiniz kadar zorlandıklarını düşünmüyorum" dedi.

Coşkun Demirbakan Eskişehirspor'un bu sene düşük seviyeli bir ligde mücadele ettiğini söylerken "Geride bıraktığımız sezon geçmiş sezonlara göre daha düşük bir rekabet seviyesine sahipti. Karabükspor çok erken havlu attı. Elazığspor ve Afyonspor da kendi hatalarından dolayı küme düştüler. Eskişehirspor'un başarısından ziyade rakip takımların çok etkisiz kalması ligin böyle tamamlanmasına neden oldu. 30 yıldır bu liglerde görev yapan bir antrenör olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, geride bıraktığımız sezon çok zayıf bir sezondu. Bu kadar düşük seviyeli bir ligin oynandığını hatırlamıyorum.Türk futbolunda bildiğiniz üzere ekonomik bir problem var. Her sene bir, iki takım maddi imkansızlıklardan dolayı alt liglere gidiyor. Futbolcu kalitelerinde bir düşüş var. Bu sebeplerden dolayı seviye her sene daha düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kendisi ile temasa geçen bir Eskişehirspor yöneticisinin olmadığını söyleyen Demirbakan, "Eskişehirspor'dan bu sezon herhangi bir teklif almadım. Yönetici arkadaşlardan beni arayan olmadı. Basında her zaman adımız anılıyor. Eskişehirspor'da daha önce görev aldım. Tekrar çalışabilmem için önce bir teklif olması gerekiyor. Fuat Çapa ile devam edileceğine dair haberler okuyorum. Geçen sene başarılı olmuş bir isim. Ben Fuat Çapa ile devam etmeleri gerektiğini düşünenlerdenim" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor'un puan silme cezalarını önleyerek mevcut kadroyu korursa play off kovalayabileceğini söyleyen İmparator lakaplı çalıştırıcı, "Öncelikle FIFA'da olan puan silme cezası riskine neden olabilecek dosyaların temizlenmesi gerekiyor ki kulüp önünü görebilsin. Transfer yasağı açılmasa dahi mevcut kadro korunarak hedef kovalanabilir. Doğru bir sinerji, doğru sistem, doğru çalışma ile güzel puanlar toplanabilir. İç sahada 17 maç var. O taraftarın önünde tüm maçları kazanırsan 51 puan yapıyor. Dış sahadan da getireceğin puanlarla çok güzel hedefler kovalayabilirsin. En kötü play off hedefi için iç sahada mağlup olmayacaksın" dedi.

Eskişehirspor'un çok önemli bir taraftar kitlesine sahip olduğunu belirten Demirbakan, "Bir kere Eskişehirspor taraftarı çok önemli bir güç. Rakibin tedirgin bir şekilde sahaya çıkmasına neden oluyorlar. Takımına direkt olarak pozitif bir enerji veren bir taraftar yapısına sahipler. Eskişehirspor taraftarı gibi taraftarlara ülkemizde ciddi anlamda çok az takım sahip. Futboldan anlıyorlar. Rakibi nerede ıslıklayacaklar, takım hücum yaparken ne yapacaklar, takım defans yaparken ne yapacaklar çok iyi biliyorlar. Bu da sahada mücadele eden rakip takımların işini zorlaştırıyor. Çünkü futbolda psikoloji çok önemli bir unsur. Hele bir de Eskişehirspor deplasmanında mağlup duruma düşerseniz 'acaba biz de mi yenileceğiz' diye aklınızdan geçmeye başlıyor. Ancak Eskişehirspor'un deplasman maçlarında böyle bir gücü yok. Deplasman tribününe çok az sayıda taraftar girebildiği için yeterli olmuyor" dedi.

50 Yıldır Eskişehirspor taraftarını tanıdığını söyleyen Demirbakan, "Eskişehirspor taraftarını ülkemizde bilmeyen mi var. Coşkun Demirbakan ismi Eskişehirspor'a hem futbolcu hem de Teknik Direktör olarak hizmet etmiş bir isim. Bu sebeplerden dolayı herkesin taraftarı övmek adına kurduğu klişe cümleleri kuramam. O taraftarın ne zorluklar içerisinde, ne şartlar altında kulübünü desteklediğini futbolu takip eden herkes biliyor. Eskişehirspor'da görev alırken taraftarı öve öve bitiremeyen Teknik Direktörler görevden ayrıldıktan sonra ağızlarına Eskişehirspor lafını almıyorlar. Bizi bilen zaten bilir. Ben bu taraftarı 50 yıldır biliyorum. Tribünlere oynayan bir isim hiç bir zaman olmadım" ifadelerini kullandı.

Coşkun Demirbakan'ın 222Haber.com'a vermiş olduğu özel röportajın tamamını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30