Eskişehirspor'a savaşmaya geldim!

Eskişehirspor’un golcü oyuncusu Emre Güral takıma döner dönmez Afyon’da ayağının tozuyla ilk duygularını İstikbal Gazetesinden Erkan Midilli’ye anlattı. “Ben ve ailem Eskişehir’i ve Eskişehirspor’u çok seviyoruz. Huzuru seçtik ve Eskişehirspor ile devam kararı aldık” diyen Güral, “Kalbim bana Eskişehirspor ile devam etmemi söyledi” ifadelerini kulandı…

Eskişehirspor'a savaşmaya geldim!
banner127

Emre Güral ayrıca “Biz futbolcular olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü vermek istiyoruz. Birlik beraberlik olursa aşılmayacak hiç bir şey yok. Evet -6 puan cezası geldi. Ama bunu telafi edecek güce ve takıma sahibiz. Ben bu tarz problemlerin üstesinden geleceğini düşündüğüm için Eskişehirspor’u seçtim” dedi.

“Huzuru seçtik”

Beni yurt içerisinden ve yurtdışından isteyen kulüpler vardı. Ben istesem transfer de olurdum. İnsanlar inanıp inanmamakta özgür. Ben ve ailem Eskişehir’i ve Eskişehirspor’u çok seviyoruz. Huzuru seçtik ve Eskişehirspor ile devam kararı aldık.

İnsanlar bana Eskişehirspor’a gitme maddi sıkıntılar var, paranı alamazsın falan diyorlar. Ben de onlara ‘Türkiye’de her yerde benzer sıkıntılar var. Bugün Türkiye’de borcu olmayan kaç tane kulüp var ki’ dedim.  

“Zor savaştan galip çıkacağız” 

Ben yine savaşmaya geldim. Eskişehirspor zor bir savaş veriyor. Zor savaşlardan galip çıkmak çok daha kıymetlidir. Bu kulüpte görev alan futbolcusundan yöneticisine herkes çok büyük bir savaş veriyor. Ben de onlara elimden geldiğince destek olmak istiyorum.

Eskişehirspor’da çok güzel bir ortam var. Herkes elinden geldiğince çok iyi çalışıyor. Takıma yeni katıldım. Diğer futbolcular gözüme çok diri gözüktü. Bir sıkıntı yokmuş gibi çalışmalara devam etmişler. Buda çok güzel bir durum.

“Bu büyük zafer olur”

Evet -6 puan cezası geldi. Ama bunu telafi edecek güce ve takıma sahibiz. Ben bu tarz problemlerin üstesinden geleceğini düşündüğüm için Eskişehirspor’u seçtim. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında güzel bir sinerji yakalamıştık. Bunu tekrar yakalarsak her şeyin üstesinden rahatlıkla geliriz. Bu karanlık günleri çok güzel bir şekilde aşar ve aydınlık günleri yakalarsak bu çok büyük bir zafer olur.

“Her zaman pozitif bakmayı seven bir insanım”

İstanbulspor deplasmanında 2-1 mağlup olmuştuk. Moralimiz çok bozuktu. Taraftarlarımız o gün haklı bir şekilde bizi uyardılar. Ama ben her zaman her şeye pozitif bakmayı seven bir insanım. Taraftara giderek ‘Bize sadece güvenin’ dedim. 3-4 gün sonra da deplasmanda Osmanlıspor’u yendik. Ben o gün Eskişehirspor’un düşmeyeceğini bildiğim için o sözü verdim. Çünkü kendime ve takımımıza çok güveniyordum. Osmanlıspor maçı öncesi herkes bizim fark yiyeceğimizi düşünüyordu. Ama biz o gün çok iyi oynadık ve güzel bir galibiyet aldık. Benim 3 gol kaydetmem de benim için özel bir maç olmasına neden oldu. Bu kadar zor durumdayken bunları başarmak çok büyük bir karakter gerektiriyor. 1-0 geriye düşüp bunları başarmak da çok daha güzel ve anlamlı.

“Kalbim Eskişehirspor ile devam etmemi söyledi”

Geçtiğimiz sezon 5 ay futbol oynamadan sahalara dönmüştüm. Beni eleştirenler de oldu. Hazır olmadan sahada yer almam buna neden oldu. Ancak ilerleyen haftalarda çok daha iyiye gittim ve güzel bir kapanış yaptım. Goller kaydettim. Takıma elimden geldiğince katkı verdim. Genç arkadaşlara bir şeyler öğrettim, onlar da bana bir şeyler öğrettiler. Özetle söylemeliyim ki ben zoru sevdiğim için Eskişehirspor’a geldim. Mali sıkıntı olmayan bir kulübe gidip, oturup da paramı da alabilirdim. Ama ben bunu tercih etmedim. Kalbim bana Eskişehirspor ile devam etmemi söyledi. Sezonun başlamasına daha 20 gün var. İnşallah ilk maça kadar hazır hale geleceğim. İnşallah sakatlıksız bir sezon olur. Rabbim kimseye sakatlık vermesin.

“Herkes herkesi yenebilir”

Osman Taş başkan benimle görüştü. Bana projelerinden ve girmiş olduğu mücadelelerden bahsetti. Neleri yapıp, neleri yapamayacağını anlattı. O gün Eskişehirspor emin ellerde dedim. İnşallah aklındaki düşünceler gerçekleşir.

Bu sene lig yine çok zor geçecek. Kora kor bir mücadele olacaktır. Ben bir takımın diğer bir takımı rahatlıkla yeneceğini düşünmüyorum. Herkes herkesi yenebilir. Zorluk seviyesi çok yüksek ve mücadele etmeden maç kazanamazsınız. Taktik ve teknik de çok önemli ancak maç kazanmak için daha fazlasına ihtiyacımız olacak. Yeni çıkan takımlara kolay lokma olarak bakmak hata olur.

“Birlik beraberlik olursa aşılmayacak engel yok”

Eskişehirspor taraftarlarını gerçekten çok seviyoruz. Onlar hep kötü gün dostu olduklarını gösteriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bize ve Eskişehirspor’a hep sahip çıkmaya çalışıyorlar. Biz futbolcular olarak sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü vermek istiyoruz. Birlik beraberlik olursa aşılmayacak hiç bir şey yok. (İstikbal Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30