Eskişehirspor'da olduğum için gurur duyuyorum

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, TRT Spor'da yayınlanan Hedef Süper Lig programının konuğu oldu. Çapa, "Sezonun devre arasında transfer yasağı kalkarsa ilk 6'nın ciddi adayı oluruz" dedi.

Eskişehirspor'da olduğum için gurur duyuyorum

Çapa programda özetle şu ifadeleri kullandı.

BU SORUN BİZE HAS BİR SORUN DEĞİL

Eskişehir'de son iki haftadır hareketli günler yaşanıyor. Şehri Sevda grubunun güzel etkinlikleri var. Eskişehirspor İcra Kurulu kuruldu ve kulübün günlük giderleri ile ilgileniyorlar. Kurulan İcra kurulunda kulübün günlük giderlerini karşılıyor. Transfer yasağı ve geçmiş borçlar ile ilgilenebilecek bir kurul değil. Bu problemlerle yönetim kurulumuzun ilgilenmesi gerekiyor. Başkanımız sürekli görüşmeler yapıyor ancak maddi olarak çözülebilen bu sıkıntıları aşmamız çok mümkün gözükmüyor. Eskişehir çok büyük bir camia nasıl olsa bu paraları bulur ve bizim paralarımızı öder diye düşünen alacaklılar sürekli son günleri bekliyor ama bu sorunlar aşılmıyor. Eskişehirspor'un şuan içerisinde bulunduğu bu durumu ilerleyen süreçlerde çok takım yaşayacaktır. Bu sorunlar bize has sorunlar değil. Türk futbol kulüpleri için bu tablo kaçınılmaz bir son. Bu tehlike çok aşikar. Şimdiden önlem almazlarsa ne yazık ki yaşayacakları süreç bizimkinden farklı olmaz. Türk futbolundaki problem artık bireylerin aşan problemler. Bizim bulunduğumuz ligde sıkıntı çeken takımların tümünün en az 15 milyon TL borcu var. Kişiler değişir ve bu problemler çözülür diye bir şey yok. Maddi kaynak sağlayan projeler olmadığı sürece kulüplerimiz bu sorunları aşamazlar.

ÜNİVERSİTELER İLE ORTAK PROJELERİMİZ VAR

Eskişehir'de sadece maddi problemler ile ilgilendiğimiz için diğer yaptığımız icraatlar gölgede kalıyor. İlimizde üç tane üniversite var. Bu üniversiteler ile iş birliği konusunda görüştük. Önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetler duyurulacak. Eskişehir bana göre bir futbol kenti ama bana göre o şehirde gözükenden de fazla bir potansiyel var.

11 PUANI BEN DE BEKLEMİYORDUM

Ben antrenörlük hayatım boyunca hiç hazır bir takım almadım. Bu yıl da Eskişehirspor'da bu durum başıma geldi. Sezon başında maç listesine 15 oyuncuyu zor yazıyordum. İlerleyen süreçlerde bu sayıları arttırmayı başardık. Şu an 11 puanımız var ve açıkçası ben de bu kadar puanı alacağımızı düşünmüyordum.

TRANSFER AÇILMAYINCA GÖREVİ BIRAKACAKTIM AMA...

31 Ağustos gecesi transferi açamamıştık ve ben görevi bırakmayı düşünüyordum. Ama o gece bana 11 yaşında bir kız çocuğu elinde kumbarası ile bana geldi ve "hocam bu para transfer açmaya yeter mi. Yetmezse ben biraz daha biriktireyim ve getireyim" dedi. Bu kız nedeniyle ben o gün görevi bırakmadım ve görevime devam ediyorum. Eskişehirspor'da da görev almaktan dolayı gurur duyuyorum.

KESİN LİGDE KALIRIZ DİYEMEM

Kadromuzda alternatif oluşturamazsak ligde kesin kalırız diyemem. Bugün bile hala ön tarafta alternatif oyuncularımız yok. Bir oyuncu sürekli üst performans veremez. İlla ki performans düşüklüğü yaşayabilir. Bu konuda çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama bu sorunları çözemezsek kesinlikle ligde kalırız diyemem.

ESES YAZ 7979'A GÖNDER

Eskişehirspor'un yaşayabilmesi için bazı kampanyalar düzenleniyor. ESES yazıp 7979'a gönderirseniz bize 10 lira katkıda bulunmuş olursunuz. Şu an başlayalı 1 hafta olmadı ve 2 bin civarı SMS gelmiş durumda. Eskişehirspor'u seven herkesin bu numaraya SMS göndermelerini isterim. Çünkü Eskişehirspor'un Türk futbolunda olmasını isteyen sadece Eskişehir'de yaşayan insanlar değil.

YASAK KALKARSA İLK 6'NIN CİDDİ ADAYI OLURUZ

4 Ocak da başlayacak ara transfer sezonunda transfer yasağını kaldırabilirsek ilk 6'nın en önemli, en ciddi adaylarından birisi oluruz. Yasağın kaldırılması konusunda birşeyler var anlamı çıkmasın ama o yasak kalkarsa çok iyi bir Eskişehirspor görmeye hazır olun. İkinci devrenin en çok puan toplayan takımı oluruz.

GENÇLERBİRLİĞİ ÇOK AVANTAJLI

Bu lig mücadele seviyesi çok yüksek bir lig. İlk yarıyı lider bitiren takım sezon sonunda ligde kalmaya çalışabiliyor. Bunun geçen sezon Giresunspor ile gördük. Gençlerbirliği kesin Süper lig'e çıkar diyemem ama kadro kalitesi olarak bu konuda çok avantajlılar. Her mevkiide alternatifli bir kadroya sahip olmak çok ciddi bir avantaj.

HATAYSPOR BİZİ ÇOK ZORLADI

Bu sezon oynadığımız maçlarda en çok Hatayspor maçında zorlandık. 4-0, 5-0 yenildiğimiz maçlarda oynadık ama Hatayspor maçı kadar bizi zorlamadan yendiler. Kadrolarında Mirkan Aydın ve Abdou Karim gibi isimlerde var ama sanırım adapte olamadılar. Santrafor problemini çözebilirlerse bu sezonun sürpriz takımı olabilirler.

GÜNCELLENECEK

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30