Eskişehirspor’u ligde bırakmayı herşeyden çok istiyorum

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, Radyospor canlı yayınında Salim Manav'ın sorunu yanıtladı.

Eskişehirspor’u ligde bırakmayı herşeyden çok istiyorum
banner115

Canlı yayına telefonla bağlanan Mustafa Özer, programda Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

"Ligde kalma yolunda çok önemli bir galibiyet aldık. Zor bir maçtan 3 puan çıkarmayı başardık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eskişehirspor bu ülkenin en önemli spor kentlerinden birisidir. Biz vermiş olduğumuz mücadele ile tüm Türkiye’ye, tüm Anadolu’ya örnek olmaya çalışıyoruz. Mermimiz olmadan, yürekli futbolcularımızla kader birliği yaparak bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Taraftarlarımız bize çok sahip çıkıyor. Yaşadıklarımız aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor ama aldığımız bir galibiyet ile havaya girdik dersek çok büyük bir hata yapmış oluruz. 

Keçiörengücü maçında yaptığımız 3 oyuncu değişikliği de sakatlıklardan kaynaklı değişikliklerdi. Ekrem’in sağlık sorunu vardı. Furgan ve İbrahim Halil de sakatlıktan dolayı oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerli ve milli bir kadroya sahibiz. Biz bu genç futbolcularla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Oyuncularımla iletişimimin çok çok iyi olduğunu düşünüyorum. Daha işimizin yeni başladığını biliyoruz. Bu lig çok zorlu bir lig. Tüm takımlar güçlendi ve takviyeler yaparak daha da güçleniyorlar. İşimizin çok zor olduğunun farkındayız. Eskişehir halkı ve Eskişehirspor taraftarları bize inanmaya devam etsinler. Bir mucize yaratarak ligde kalmak istiyoruz. Dediğim gibi, işimiz daha yeni başlıyor.

Alperen Kocabaş genç ve başarılı bir oyuncu. İlerleyen günlerde çok çok daha iyi bir oyuncu olacak. Mete Kaan Demir Başakşehir’in oyuncusu. Biz de kiralık olarak forma giyiyor. Az forma şansı bulmuştu ama artık direkt olarak oynamaya başladı. Eksiklerini giderip, gelişim sağlamaya devam ederlerse Türk futboluna damga vurabilecek iki isim. Biz diğer oyunculara da olduğu gibi bu isimler içinde ekstra çalışmalar yaptırmaya çalışıyoruz.

Adanaspor’un nerede oynanacağı şuan netlik kazanmış durumda değil. Raporların beklendiğini duydum. İç sahada taraftarımızın önünde mücadele etmek henüz bana nasip olmadı. Ben de çok istiyorum bir an önce açılmasını. Yönetimimiz bu konuda elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Bursa, Afyonkarahisar veya farklı bir il fark etmez. Biz takım olarak sahaya çıkıp o 3 puanı kazanmaya odaklanacağız. Elimizden gelen mücadeleyi veririz sonra takdir Allah’ın olur. 

Göreve geldikten sonra iki deplasman maçında 4 puan aldık. Ben göreve geldiğimde en az 28 puan almamız gerekiyor demiştim. 4 puanını aldık. Bu genç kardeşlerimle önümüzde zorlu bir 16 hafta var. İç sahada 9 maçımız var. Eskişehirspor iç sahada ki her maçına 3 puan parolasıyla hazırlanır. Eskişehirspor deplasmanı diğer takımlar için en zor deplasmanlardan birisidir. Dış sahadaki maçlardan da çıkarabildiğimiz tüm puanları kazanmak istiyoruz. Tamamı yerli oyunculardan kurulu bu kadro ile şartlar ne olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Alternatifli bir kadromuz yok. Mevlüt Çelik Adanaspor maçı için cezalı duruma düştü. Kadro derinliğimiz hiç yok. 12-13 futbolcuya u17 ve u19 takımından takviyelerle maçlara çıkacağız. Adanaspor maçında Mevlüt’ün yerine kimi oynatacağız bilmiyorum. Ama olabilecek en iyi ismi orada görevlendireceğiz. Günümün 12-13 saatini Eskişehirspor tesislerinde geçiriyorum. Sosyal hayatım neredeyse sıfırlandı. Eskişehirspor’u ligde bırakmayı herşeyden çok istiyorum.

Çok yetenekli genç Teknik Direktörlerimiz var. Yeter ki bu isimlere şans verilsin. Erol Bulut, Sergen Yalçın isimlerini örnek gösterdiniz. Bu isimlere şans verildi ve onlar da değerlendirdi. Türkiye’de yönetimler Teknik Direktörlerinin arkasında dursun bizim yerli hocalarımız çok şeyler başarırlar. Ülkemizde 100-150’ye yakın Süper Lig’de, TFF 1.Lig’de ve diğer liglerde çalışıp, başarı sağlayacak isimler var."

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30