Hiçbir anlaşmayı laf olsun diye yapmıyoruz

Murat Daldık, "FIFA sürecimiz halen devam ediyor. Bizim çalışma sistemimizde kesinlikle halının altına süpürmek yok. Amacımız en kısa sürede Eskişehirspor’un FIFA dosyalarını sıfırlamak."

Hiçbir anlaşmayı laf olsun diye yapmıyoruz
banner115

Eskişehirspor Sportif Direktörü Murat Daldık Eskişehirspor Gazetesine konuştu...

“FIFA dosyaları temizlenmeden Eskişehirspor’un önü açılamaz” diyen Murat Daldık, “FIFA dosyaları konusunda bana güvenen Eskişehirspor yönetimine çok teşekkür ediyorum. FIFA süreci zor bir süreç ve halen mücadelemiz devam ediyor. İşe elimizi attık ve adeta kara bir düzen ile karşı karşıya kaldık. Evrak toplamada zorlandık. Sürekli görüşmeler yaptık. İnsanlara ulaşmaya çalıştık. Ulaştığımız insanların kulübe karşı kırgın olduğunu gördük. Sürekli sözler almışlar ama devamı gelmemiş. İşimiz hiç kolay değildi. İnsanların bize inanmasını sağlamamız gerekiyordu. 
 
Bizim dosya sayımız aslında diğer kulüplere göre az bir sayı. Bizden çok daha fazla FIFA dosyasına sahip kulüpler var. Bizim problemimiz bu dosyaların uzun yıllardır orada bulunması. Bir dosyaya ödeme yapsak, diğer alacaklıların da haberi oluyor. Onlar da kendi aralarında iletişim halindeler. Bu sebeple çok dikkatli hareket etmek gerekiyor. Kendimize bir aciliyet sıralaması oluşturduk. Elimizdeki para ile de aciliyet durumuna göre bu dosyalara ödemeler yaptık ve bu süreci bence düzgün bir şekilde tamamladık. Transfer tahtasını açabilmek adına bu çalışmaları yaptık. FIFA sürecimiz halen devam ediyor. Elimize para geçtikçe ödemeler yapılacak. Amacımız en kısa sürede Eskişehirspor’un FIFA dosyalarını sıfırlamak” dedi.
 
FIFA dosyalarını olabildiğince kapatarak yollarına devam ettiklerini söyleyen Sportif Direktör, “Eskişehirspor’un borcu kapatılabilir ümidimiz her geçen gün çoğalıyor. Bizim çalışma sistemimizde kesinlikle halının altına süpürmek yok. 
 
Adeta temizleye temizleye gidiyoruz. İnşallah bizim yaptığımız çalışmaların hiçbirisi ilerleyen yıllarda kulübün karşısına sıkıntı çıkarmayacak. Bir örnek vermek gerekirse; Jerry Akaminko’nun 977 bin Euro alacağı vardı. 500 bin Euro’sunu sildi. 200 bin Euro ödedik. Kalan 277 bin Euro’yu da yapılandırdık. Bu yapılandırılan kısmın ödemelerinde bir aksaklık çıkarsa borç yeniden 977 bin Euro’ya dönmeyecek. Öyle bir sözleşme yaptık ki, 277 bin Euro’dan fazla bir alacak ile kulübün karşısına çıkamayacaklar. Yaptığımız hiçbir anlaşmayı laf olsun diye yapmıyoruz. 

Henri Bienvenu ile defalarca anlaşılmış. Bir kısım ödeme yapılmış ama devamı getirilmemiş. Ödenen paralar da hep boşa gitmiş. Yapılandırma yapılır ama aksama olursa borç en başa döner. Biz bu durumun önüne geçen anlaşmalar yapıyoruz. FIFA nezdinde yaptığımız bu çalışmalar yaz döneminde bizim transfer tahtasını açmamız konusunda bizi daha da umutlandırıyor. Bizim en büyük hedefimiz uyuyan devi yeniden uyandırmak” dedi.
 
Göreve geldiğinden beri en az 7 maçta Covid-19 nedeniyle ideal kadro ile maçlara çıkamadıklarını ifade eden Murat Daldık, “Futbolcu tam hazır diyoruz, sahada iyi şeyler yapacak diyoruz. Test sonucu bir geliyor, oyuncu 2 maç yok. Geri dönüş süreci de hızlı olmuyor. Bu pandemiden de maalesef Eskişehirspor olumsuz olarak etkilendi” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2021, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30