Kalbimdeki takım Eskişehirspor'dur

1973-1975 yıllarında Eskişehirspor forması giyen ve Siyah Kırmızılı forma ile bir de gol krallığı yaşayan Ömer Kaner, TamSaha dergisinden Derya Oruçoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Kalbimdeki takım Eskişehirspor'dur

Ömer Kaner'in röportajında Eskişehir ve Eskişehirspor ile alakalı kısımlar şu şekilde... Bu arada röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Türkiye'ye gelişiniz nasıl oldu? Yeniden Almanya ya da İngiltere'ye gitmeyi düşünmediniz mi?

Askerlik için geldim. Afyon'da askerlik yaparken Havagücü'ne çağırdılar. Orada futbol oynamaya başladım. O sezon 60'tan fazla gol attım. Sonra Eskişehirspor benimle ilgilenince profesyonel futbol hayatım başladı.

Shape'e niyet, Havagücü'ne kısmet

Yıllarca yurt dışında kaldıktan sonra vatana döndünüz. O dönem yaşadıklarınızı aktarabilir misiniz?

Londra ile Afyon birbirinden çok farklı şehirler. Ama sonuçta çocukluğum Türkiye'de geçmişti. O nedenle pek fazla yabancılık çekmedim. İngilizce ve Almanca bildiğim için beni Belçika'daki NATO karargâhına (SHAPE) göndermek istediler. İzmir'e dil okuluna gittim. Orada imtihana girdim. Fakat muayenelerden de geçmem lâzımdı. Eskişehir'deki Hava Hastanesi'ne gittim. Ortopedide rahmetli Çetin Binbaşı vardı. Havagücü'nün de başkanıydı. "Senin dizinde bir şeyler var, Belçika'ya gidemezsin" dedi. Çünkü gitmemi istemiyordu. Kaldım ve Havagücü'nde oynadım. O yıl amatör kümeler içinde Türkiye ikincisi olduk. Aynı zamanda Amatör Küme Millî Takımı'na çağırıldım. Sonrası malûm Eskişehirspor... Orada da ilk sezonumda 14 golle gol kralı oldum.

Kalbinizdeki takım hangisi?

Zor bir soru ama ilk göz ağrım Eskişehirspor. Sonrasında yaşadıklarımın temelinde hep Eskişehirspor vardır. Halen çok severim.

Unutamadığınız bir anınız...

Eskişehirspor'daki ikinci sezonumda Balkan Kupası'nda mücadele ediyoruz. Bulgaristan'dan CSKA Sofya geldi. Maça biz başlıyoruz. Kaptanımız Fethi Heper o dönem. Santrayı ikimiz yapıyoruz. Tarih de 21 Mayıs. Doğum günüm. Baktım kaleci ısınıyor. Santrada, "Kaptan topu dürt" dedim. "Ne yapacaksın, vuracak mısın?" diye sordu. "Ya kaptan sen dürt" dedim. Hakem düdüğü çaldı, kaptan dürttü. Bir vurdum topa direkt çatala çarptı kalenin içine inip, çıktı. Gol. Kimse ne olduğunu anlamadı. Hakem golü verince saha yıkılıyor. Bulgar kaleci koşarak bana geldi, elimi sıktı, öptü, tekrar kaleye geçti. Dünya tarihinde bu kadar erken gol yok. 1-0 önde başladık resmen, 3-0 da kazandık.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Selami YÜCETÜRK
Selami YÜCETÜRK - 4 yıl Önce

Sizi çok seviyorum. Ömer Kaner.

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30