Maddi sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz!

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Osman Taş'a ES TV'de katıldığı programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Maddi sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz!

Ali Baş, Arif Anbar ve Ahmet Deniz Canoruç’un sorularını yanıtlayan Osman Taş, “ Takımımız Polonya kampını noktaladı. Şimdi ise Afyon’da ikinci kamp etabını sürdürüyor. Berkay Dabanlı son olarak kampa katılan futbolcumuz oldu. 3 tane eksiğimiz var. Bunlarda en kısa zamanda aramıza katılacak. Krizleri yavaş yavaş çözüyoruz. Hepsini bir anda çözme gücümüz yok. İnşallah Emre Güral ve Marko Milinkovic önümüzdeki sezon Eskişehirspor forması giyecek. Hakan Aslantaş da görüşüyoruz. Maddi sıkıntı var bunu çözmeye çalışıyoruz” dedi. 
Bizi şoka soktu 
Pinto krizi ile ilgili konuşan Başkan Taş, “Pinto krizinin olduğunu biliyorduk. Ancak bu kadar hızlı işlemlerin yapılacağını bilmiyorduk. Biz ondan zaman sözü almıştık. Buna rağmen puan silme cezasını yürürlüğe koyması bizi şoka uğrattı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ‘Kulübe ihanet ediyorlar’ sözünü bizim mevcut yönetimimize söylediğini düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi. 
Küme düşürebilir
Pinto’nun küme düşürme cezası uygulatıp, uygulatamayacağı hakkının olup olmadığını Arif Anbar Topkaya’ya sordu. Topkaya ise, “Bu hakkı var. Ama Pinto’nun avukatıyla sürekli görüşüyoruz. Karşılıklı olarak bir ödeme planı belirlemeye çalışıyoruz. En son bir ödeme teklifi sunduk. Eğer Pinto bunu kabul ederse anlaşma sağlayacağız. Ben o gün yaptığım basın toplantısında Kaan Ay’ı suçlamadım ama kamuoyu böyle algıladı. Biz kimseyi suçlamıyoruz” dedi. 
Algı yaratılıyor  
Eskişehir’de bir algının oluştuğunu söyleyen Topkaya, “Eskişehir’de değişik bir algı yaratılıyor. Görüştüğümüz birkaç kişi ‘Masada 5-6 milyon euro var. Verin yazıyı alın paranızı, yoksa para bitiyor diye’ alacaklı kişilere baskı yapılıyormuş. Böyle bir algı oluşturuluyor. Masada 5-6 milyon euro olsa biz zaten niye uğraşalım. Futbol ailesine olan borcumuzu kapatırdık. Zamana ihtiyacımız var. Alacaklılardan biraz daha anlayış ve sabır bekliyoruz” dedi. 
Ellerince ceza var
Topkaya ayrıca, “Kulach’ın da -6 puan cezası kararı var ama bugün itibariyle o sıkıntıyı da çözdük. Bokila, Toko, Funes Mori gibi isimlerinde ellerinde puan silme kararları var. Ama puan silinmesi yönünde yazıyı FIFA’ya vermediler. Onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Aşama aşama inşallah bunları hallediyoruz. Kulübümüze bir puan silme cezasının gelmemesi için uğraşıyoruz” dedi. 
Gelen bir teklif yok (FOTO)
Mehmet Özcan transferi hakkında konuşan Başkan Osman Taş, “Mehmet Özcan’ın taksitle satılma haberleri doğru değil. Böyle ufak ücretlere oyuncumuzu vermeyi düşünmüyoruz. Bu haberler oyuncumuzu kötü etkiliyor. Oyuncunun değeri verilir, eğer oyuncu da takımdan ayrılmak isterse transfer gerçekleşir. Şuana kadar bize iletilen bir teklif yok. Resmi bir teklif yok. Zaten bir resmi teklif yapılırsa bunu kamuoyuyla paylaşırız” dedi. 
Ne yapacağız biz?
“Herkes futbolcuların alacağı konusunda konuşuyor” diyen Taş, “Benim zaten önceliğim buydu. Bir kısım ödeme yaptık. Ama sürekli başka ödemeler karşımıza çıktı. Şimdi tüm parayı futbolculara yatırdım diyelim. Birkaç gün sonra bir dosya gelecek ve acil ödenmezse puan silme cezası uygulanacak. Ne yapacağız o zaman biz? Biz bu borçların geleceğini biliyorduk ama biz seçildikten 2 gün sonra geleceğini bilmiyorduk” şeklinde konuştu.

30 dosyaya ödeme yaptık
Futbolculara ödeme yaptıklarını söyleyen Başkan Taş şunları söyledi; “Göreve geldik, futbolculara ödeme yaptık. Sonra bir daha yapacağız diye futbolcularla konuştuk. Ama art arda dosyalar geldi karşımıza. 30 tane dosyaya ödeme yapmışızdır. Ne kadar ödeme yaptığımızı açıklamayacağım. Bu açıklamalar kulübe zarar veriyor. Alacaklı olan kişilerin hiç birisi bize inanmıyor. Sizin paranız var bize ödeme yapın diyor.”
Formalar satışa çıkıyor
“Formalar 27 Temmuz’da cumartesi günü satışa çıkıyor” diyen Taş, “Ferhat Kurtuluş ve David Odonkor takımımıza katılacak. Görevlerine devam edecekler. Polonya kampına para ödemedik. 200 bin liralık uçak masrafını ise ben kendi cebimden ödedim. Bu futbolcu kardeşlerimiz bizi taşıyacak, bizim takımımız için mücadele edecekler. Onları motive etmeksek kim onları motive edecek?” dedi.  
Uğraş veriyoruz
Kulüp lisansı ile ilgili konuşan Topkaya, şunları söyledi; “Kulüp lisansının alınması için büyük uğraş veriyoruz. Para isteyenler var bunlarla da görüşüyoruz. Kulüp lisansını alacağız inşallah. Önemli yollar kat ettik. Sinan Özeçoğlu ile Dorukhan Toköz arasında 5 yıllık bir sözleşme imzalandığını biz de duymuştuk. Hatta öyle bir fotoğraf da vardı. Ama biz göreve geldiğimizde böyle bir sözleşmenin yapılmadığını gördük. Haber var ne yazık ki sözleşme yok.” 
Gelirleri bağışlıyorum
Son olarak Osman Taş patent ve projeler hakkında konuştu. Taş, “Ben 17 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Ben Eskişehirspor ile özdeşleşmiş isimlerin patentini Halil Ünal döneminde aldım. İsim haklarını 5 yıllığına aldım. 5 yıl sonra bu isimleri ben kulübe teslim edeceğim. Bunu Murat Diri’ye de söyledim. Gazoz, ayran, enerji içeceğinin isim hakları da benim. Ama buradan gelecek gelirleri Eskişehirspor’a bağışlıyorum. Bunu bütün yöneticilerimiz biliyor. (Anadolu Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2019, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30