Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar

Mehmet Şimşek: "Benim hesaplarıma göre 20-22 milyon TL para bulsak futbol ailesine bir kuruş borcumuz kalmaz. Formamızın kol kısmında reklam alanımız boş. Ancak biz şu an 200 bin liraya buraya reklam verecek bir firma bile bulamıyoruz."

Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, ES TV’de yayınlanan 90+3 programına telefon ile bağlandı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Şimşek programda şu ifadeleri kullandı;

“FIFA dosyalarını kapatmaya devam ediyoruz. Kapatamazsak cezaları ve yaptırımları çok ağır oluyor. Döviz ile borçlanıldığı için kur artışı nedeniyle borç da artmış oluyor. Ne kadar erken kapatabilirsek o kadar kar diye düşünüyoruz. Biz FIFA dosyalarına yöneldik diye alacağı olan yerli futbolcular bize tavır koymaya başladı. ‘Bizi çantada keklik mi görüyorsunuz’ diyorlar. Yabancı futbolcular alacağının yüzde 20, yüzde 15 hatta, yüzde 10’unu alarak dosyaları kapatıyorlar. Çok büyük indirim yaptıklarında ödeyip, kapatıyoruz.

Cristian Tanase dosyası bizi çok zorluyor. Bu dosyayı çözdüğümüzde altyapımıza diğer kulüplerden oyuncu transfer edebileceğiz. Çözemezsek de 5 Ocak 2022 tarihinde cezamız sona erecek ve altyapımızın transfer yasağı çözülmüş olacak. Tanase daha sonra puan sildirme için FIFA’ya başvurma hakkına sahip olarak kalacak. Şu an oyuncunun avukatı ile görüşüyoruz. Avukatı daha önce bizimle hiç konuşmuyordu. Oldukça ilerlediğimizi düşünüyorum. Bu hafta içerisinde sonuçlandırmak istiyoruz. Sadece bizim istememiz yetmiyor. Karşı taraftan da anlayış bekliyoruz. 

Transfer tahtasını açabilmek için 90 küsür tane dosya çözmek gerekiyor. Alacağı olanların çoğu haklı olarak parasını kurtarmak istiyor. Bizim de bütçemiz belli. Şehirden istediğimiz destekleri de bulamıyoruz. Azalan borç rakamı 23 milyonu geçti. Toplam borcumuz 250 milyon lirayı buluyordu. Yönetim kurulu olarak bu toplam borcu düşürebildiğimiz en düşük seviyeye getirelim ki kulübün daha iyi bir imajı olsun. Ekonomik anlamda daha güçlü olursak, şehrimizdeki insanlar da daha çok kulübümüze sıcak bakarlar. Gelirler yönetimlerde görevler alırlar. ‘Eskişehirspor dipsiz bir kuyu’ imajından kurtulmalı. Göreve geldiğimizden beri ‘biz’ mottosunun altında birleşmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar sadece yöneticiler, futbolcular, basın ve taraftar bu çatının altında buluşabildi. Siz olanları halen biz yapabilmiş değiliz.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile telefonda görüştüm. Önce yardım istedim sonra hakemlerden bahsettim. İşin enteresan tarafı TFF’deki herkesle, en tepedekilere kadar görüşebiliyoruz. Eskişehirspor Kulübünü gerçekten çok seviyorlar. Ama ne hikmetse bazı şeyleri iğne ile kaza kaza yaptırabiliyoruz. 

Bu yönetimin hangi şartlar altında kurulduğunu anlatmaya gerek yok. Detayları yeniden anlatmaya gerek yok. Biz göreve geldiğimizde sözleşmesi sona eren futbolculardan sadece 4 tanesi ile görüşme şansımız vardı. Ne yaptıysak döndüremedik. Eskişehirspor’dan gideyim de nereye gidersem gideyim boyutundaydılar. Ne teklif ettiysek edelim kabul etmediler. Bizim cephemizden biz haklıyız. Onların cephesinden onlar haklı. Gittikleri kulüplerde misafirhanelerde kalanları var. Bizim futbolcularımız deplasman maçlarında bile beş yıldızlı otelde kalıyorlar. Üç aydır maaşlarını ödüyoruz. Galip geldiklerinde direkt primlerini ödüyoruz. Futbolcular sportif başarısızlık konusunda bahane üretemesin diye elimizden geleni yapıyoruz.

Bucaspor maçı öncesinde hem futbolcular ile hem de teknik heyetle görüştük. Bardağın taşmak üzere olduğunu söyledik. Gösterdiğimiz çabayı anlattık. Bu maç böyle olmamalıydı. En azından bir mücadele görmek istiyorduk. 7 maç içerisindeki en kötü performansı sergilediler. 

Trabzonspor dosyası kapanmadığı sürece transfer tahtasını açmak mümkün değil. Kesinlikle bir kuruş indirim yapmıyorlar. Şehirden kampanya düzenleyin şeklinde bir baskı var. Açıkçası ben bu şehirde 3 buçuk - 4 milyon TL paranın toplanacağına inanmıyorum. Euro ile borcumuz olduğu için kur arttıkça borcumuz da artıyor. Eğer şehirden bu rakamlara yakın meblağlar toplanırsa üzerini de biz tamamlarız ve dosyayı kapatırız. Kampanya için Valilikten izin belgesi bekliyoruz. Bildiğiniz bağış kampanyalarından. Sadece taraftarın para vermesi ile bu borç kapanmaz. Bu şehirde para kazananların, şehrimizin seçilmişlerinin, eski yöneticilerin, herkesin bir araya gelmesi lazım. Taraftarlarımız zaten biletini alıp maçlara geliyor. Elinden geleni yapıyor.

Spor yorumcuları 'bu kadroda teknik direktörlük yapmak da zor' şeklinde yorumlar yapıyorlar ancak inanın bu şartlarda yöneticilik yapmak çok daha zor. Düşersek düşelim 3. Lig’den döneriz şeklindeki yorumlara da katılmıyorum. Herkes bana sakin ol diyor ama olamıyorum. Madem geri dönmek istiyoruz. Bu ligden geri dönelim. Öyle yüksek hedefler de belirlemedik. Bu ligde kalalım yeter diyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Futbol ailesine olan borçların yarısından fazlasını kapatacağız. Bizim bir sürü çalışma taktiğimiz var. Projelerimiz var. 83 gündür görevdeyiz. Yemin ederim beklediğimiz desteği göremedik. 

Yabancı futbolcuların dosyalarını tek tek kapatıyoruz ve herkes seviniyor. Benim hiç umudum yok ama varsayalım Trabzonspor dosyasını da kapattık. Bu sefer de emin olun önceden ücretsiz imza veren alacaklılar para istemeye başlayacak. Bu işi topyekün yapmak lazım. Tüm alacaklılarla temas halindeyiz. Bizimle görüşen herkese düşük de olsa bir teklif sunuyoruz. Bulduğumuz her parayı olabilecek en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Elimizdeki bir lirayı beş lira gibi kullanmaya çalışıyoruz. Benim hesaplarıma göre 20-22 milyon TL para bulsak futbol ailesine bir kuruş borcumuz kalmaz. Formamızın kol kısmında reklam alanımız boş. Ancak biz şu an 200 bin liraya buraya reklam verecek bir firma bile bulamıyoruz. Bizim umudumuz hep var. Mücadelemize devam edeceğiz. İlk hedefimiz altyapının transfer tahtasını açmak.

Eskişehirspor isminin önüne sponsorluk için üç tane firma ile görüştük. Oldukça da makul fiyatlar teklif ettik. Kabul görmedi. İnşallah istediğimiz rakamları verecek bir firma çıkar.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30