Minik yeteneklere performans testi

Eskişehirspor Fabrika Futbol Okullarında futbolu öğrenen minik yeteneklere kuvvet, sürat, dayanıklılık, hareketlilik ve koordinasyon gibi temel motorik özelliklerini ölçmeye yönelik performans testleri uygulandı.

Minik yeteneklere performans testi

Eskişehirspor Fabrika Futbol Okullarında çalışmalar sürüyor. Fabrika kapsamında futbolu öğrenen minik yeteneklere kuvvet, sürat, dayanıklılık, hareketlilik ve koordinasyon gibi temel motorik özelliklerini ölçmeye yönelik performans testleri uygulandı.

Bu testler için Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Gürol’dan yardım alındı. Eskişehirspor’un geleceği olan minik sporculara ve Barış Gürol ekibi tarafından testler uygulandı. Altyapı sorumlusu Serdal Eroy, Pınar Konca ve altyapı antrenörleri ile işbirliği içerisinde yapılan testler sonucunda minik futbolcuların gelişimi bilimsel temellere göre takip edilecek ve antrenmanlar planlamaları bu doğrultuda oluşturulacak. 

Eskişehirspor Altyapı koordinatörü Serdal Eroy da konu ile ilgili olarak, “Çocuklarımız burada hem eğlenip, hem de futbolu temelinden öğreniyorlar. Onlara daha doğru eğitimlerin verilebilmesi adına kuvvet, sürat, dayanıklılık gibi testlerin yapılması gerekiyordu. Eskişehir Teknik Üniversitesi bize bu konuda yardımcı oldu. Doç. Dr. Barış Gürol ve ekibine çok teşekkür ederiz. Eskişehirspor ve Eskişehir futbolu adına çalışmalarımıza devam edip, yeni yetenekleri keşfetmeye ve Eskişehir futboluna katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30