Nebi Hatipoğlu; "Önce Kulüp Başkanı 'Bu takımı profesyonel lige çıkaracağım' diye söz verecek"

Eskişehirspor kongresinde konuşan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Ben boş konuşmam, arkasında durmayacağım hiçbir işin içinde olmam. Önce Kulüp Başkanı bu takımı profesyonel lige çıkaracağım diye söz verecek" dedi.

Nebi Hatipoğlu; "Önce Kulüp Başkanı 'Bu takımı profesyonel lige çıkaracağım' diye söz verecek"
banner127

2022-2023 sezonunda 3. Lig’deki mücadelesinin ardından amatör lige düşen Eskişehirspor Kulübü, geçtiğimiz hafta yasal çoğunluğun sağlanmaması sebebiyle ertelenen Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştiremedi. Bugün Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yasal çoğunluk aranmaksızın yapılan kongreye kulüp yöneticilerinin yanı sıra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da katıldı. Kongrede konuşan Nebi Hatipoğlu, forma sponsorluğundan çekilen ETİ yönetimiyle görüşüp bu sorunu halledeceğini ifade etti. Hatipoğlu ayrıca, 336 milyon lira olan borcun ödenmesi ve kulübün maddi sıkıntısının kökten çözülmesi için şirketleşmeye gidilmesinin şart olduğunu kaydetti. 

  Eskişehirspor'un profesyonel lige yeniden çıkabilmesi için gereken şartlara değinen Hatipoğlu, şunları söyledi:

"Sorunların tamamının çözülmesi için önce Söğütönü, Kocakır veya Batıkent imar sınırında bulunan ve şirketleşen kulübe bir lira almadan bağışlayacağımız tarlaya imar verilecek. Verilen imarla arsa statüsü kazanan arazi kat karşılığı olarak yüzde 30-40 ile müteahhide verilecek ve buradan elde edilen daireler satılarak bugün için yaklaşık 1,2 milyar lira kazanç sağlanacak. Bu rant sadece Eskişehirspor için kullanılacak ve sorunlar kökünden çözülecek. Yoksa bakandan 25 milyon lira alayım, ETİ'den 1 milyon lira alayım, Nebi Hatipoğlu'ndan 3 milyon lira alayım ile bu sorunlar çözülmez. Ben boş konuşmam, arkasında durmayacağım hiçbir işin içinde olmam. Önce Kulüp Başkanı bu takımı profesyonel lige çıkaracağım diye söz verecek. Gelin ne istiyorsanız ben vereceğim. Destek olacağım ama önümüzde çözeceğimiz en önemli sorun budur. Profesyonel lige çıksak bile transfer yasağı var. Dediğim gibi köklü çözüm için bu adımların atılması şart."

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2023, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30