Nuri Fatih, Şenol Güneş'in radarında!

Eskişehirspor altyapısından yetişti, yaptığı tercihler onun kariyerinin iyi yerlere gitmesine neden olmadı. Ama bir tercih ona Süper Lig’in ve Avrupa Lig’in kapılarını sonuna kadar açtı. İşte Nuri Fatih Aydın’ın hikayesi…

Nuri Fatih, Şenol Güneş'in radarında!
banner115

2006 yılında henüz 11 yaşındayken Eskişehirspor’un altyapısına dahil oldu. 7 yıl boyunca da Eskişehirspor’un akademi takımlarında forma giydi. 15 yaşında profesyonel oldu.

Henüz 15 yaşındayken Rıza Çalımbay onu Süper Lig maçında oynatarak en geç yaşta Süper Lig’de forma giyme rekorunu hediye etti. A takımla da 3 Süper Lig maçına da çıktı. 2013 yılında Bozüyükspor’a kiralandı. Döndü tutunamadı. Çanakkale Dardanelspor’a kiralandı. Yine Eskişehirspor’a döndü. Siyah Kırmızılılar “burada oynayamazsın” dedi ve tekrar Çanakkale temsilcisine kiralandı. Sonra Çanakkale Dardanelspor sadece yetiştirme bedeli ödeyerek Nuri Fatih Aydın’ın bonservisini aldı. 2018 yılının Ocak ayında Yeni Malatyaspor bonservisini aldı ve Kastamonuspor ve Sarıyer’e kiralandı. Bu kadar uzun bir kariyer henüz 24 yaşında olan Nuri Fatih Aydın’a ait.

Eskişehirspor altyapısından yetişip 6 farklı kulüpte forma forma giyen oyuncunun kariyeri artık Süper Lig’de devam ediyor. Sarıyer’de 35 maçta göstermiş olduğu performans ona Süper Lig’in kapılarını sonuna kadar açtı. Yeni Malatyaspor’un Olimpija Ljubljana ile 2-2 berabere kaldığı maçta 63 dakika sahada kaldı. Takımının en iyi isimlerinden birisi olsa da taktik değişiklik nedeniyle oyundan erken alındı. 

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de tribünden takip ettiği isimlerden birisiydi. 2019-2020 sezonunda Malatyaspor’da göstereceği performans ne olur, oyuncunun kariyeri nelere eğrilir şimdilik bilinmez. Ama Eskişehirspor’un bu yeteneği elinden kaçırdığı da bir gerçek.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 11:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turgut aydın
Turgut aydın - 5 yıl Önce

Harika çok güzel

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30