Olumlu performanslar beni umutlandırıyor

Cengiz Seçsev: "Zor ve ağır bir ligde mücadele ediyoruz. Kas gücü anlamında hazır olmayan oyuncuyu sahaya sürmek doğru değil. Bu durum o gençleri kazanmaktan çok kaybetmenize neden olur."

Olumlu performanslar beni umutlandırıyor
banner127

Eskişehirspor Teknik Direktörü Cengiz Seçsev, Vali Hanefi Demirkol tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi.
 
Cengiz Seçsev, “Göreve geleli bir ay gibi bir süre oldu. Bu basın toplantısını geride bıraktığımız bir ayı özetlemek adına düzenledik. Öncelikle bizi göreve getirdikleri için başkanımıza ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Eskişehirspor taraftarlarına layık, geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Eskişehirspor oluşturabilmek adına bu göreve geldik. Bana ve ekibime verilen bu fırsatı olumlu değerlendirebilmek adına elimizden geleni yapacağız.
 
Eskişehirspor çok büyük marka. Sürekli olumsuz şartlardan bahsederek bu büyük markaya zarar vermek istemiyoruz. Sıkıntılar herkesin malumu. Çok bahsetmeye gerek yok. Transfer tahtası konusunda yöneticilerimizle görüştük. Açılırsa veya açılamazsa diye kendimize iki farklı rota belirledik. Her iki yolda da tesisleşme konusu çok önemli. Günlük işler yapmak istemiyoruz. Tesisleşme konusunda Valimizden ve Belediyelerimizden beklentilerimiz var.
 
Eskişehirspor altyapısı konusunda okullar ile işbirliği yapmak istiyoruz. Futbolcu yetiştirmek isteyen kurumlar eğitim yuvaları ile işbirliği yapmak zorundadır. Dışarıdan gelen kulüpler şehrimizde yaşayan yetenekli çocukları kapıp götürsünler istemiyoruz. 230 tane okul ile işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Eskişehir ligi ismini vereceğimiz okullar arası bir futbol turnuvası düzenlemek istiyoruz. Yaş gruplarına göre olacak bu turnuva sayesinde Eskişehirspor altyapısında forma giyebilecek yetenekleri belirleyebileceğiz.
 
Hiçbir yeteneğimizi gözden kaçırmak istemiyoruz. Ben 28 futbolcum ile ilgileniyorum. Bu 28 oyuncunun dışındaki futbolcuları ekibim özel olarak antrenman yaptırıyor. A takımın yaptığı antrenmanların aynısını Rezerv takım dediğimiz kadrodaki bu oyuncularda yapıyor. A takım ve rezerv takım arasında form durumlarına göre değişiklikler olabiliyor. Mesele bugün 2 oyuncu A takıma, 2 oyuncu da rezerv takıma gidecek.
 
Henüz hazır hale gelmeden A takıma yükselmiş oyuncular var. Zor ve ağır bir ligde mücadele ediyoruz. Kas gücü anlamında hazır olmayan oyuncuyu sahaya sürmek doğru değil. Bu durum o gençleri kazanmaktan çok kaybetmenize neden olur. Bir filize su verip hemen ağaca dönüşmesini bekleyemezsiniz. O filize doğru zamanda yeteri kadar sulamak gerekir.
 
Yeniden doğuş ismini verdiğimiz bu projemiz var. Tüm şehrimizin bu projeye  katılım sağlamasını arzu ediyoruz. 2008 yılından bugüne bu projeyi geliştiriyorum. İnşallah bu projeyi imkanlar ele verir ve hayata geçiririz. Ben burada olsam da olmasam da bu proje devam etmeli.
 
Sahaya yüreğini koyan bir takım haline gelmeye çalışıyoruz. Bandırmaspor maçındaki eforu yeniden ortaya koymak istiyoruz. Bandırma maçında ekstra koşmuştuk, ekstra efor göstermiştik. Bu ekstra performanslar enerjimizin azalmasına neden oldu. Samsunspor ve İstanbulspor maçları da bu ligin en zor maçlarındandı. Maalesef bu enerji azalması da sahaya yansıdı. Akhisarspor maçına sıkı hazırlanıyoruz. Antrenmanlarımız verimli geçiyor. Gösterilen olumlu performanslar beni umutlandırıyor. Eskişehirspor’u kimse kolay lokma olarak görmesin.
 
Sahaya genç oyuncular ile çıkılmadığına yönelik eleştirilere cevap veren Cengiz Seçsev, “Biz zaten genç futbolcular ile sahaya çıkıyoruz. Mesela Buğra Çağlıyan bizden önce kısa kısa oynatılıyordu. Biz geldikten sonra düzenli olarak oynatmaya başladık. Ancak Buğra’nın Pubis sakatlığı var. Cengiz Alp Köseer’i oynattıyoruz. 17 yaşında bir oyuncu oynadığı maçın ardından psikolojik bir baskıya maruz kaldı. Bu sebeple Samsunspor maçında oynatamadık. İstanbulspor maçında sahayadaydı. Emir Yıldız bizim için bir kazanç. 2-3 futbolcumuzu daha kazanıyoruz. Bartu’yu oynattık. Tamamen genç bir takım ile sahaya çıkarsanız başarılı olma şansınız çok az olur. Tecrübeli oyuncular ile bu çocukları oynatmak gerekiyor. Sezgin Coşkun sakat olmadığı dönemde takımda yerini alıyor ve genç oyunculara saha içerisinde ağabeylik yapıyor” dedi.
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30