Standard Liege ciddi olarak istedi!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Radyospor canlı yayınında Salim Manav'ın sorunu yanıtladı.

Standard Liege ciddi olarak istedi!
banner127

Canlı yayına telefonla bağlanan tecrübeli çalıştırıcı programda özetle şu ifadeleri kullandı.


"Polonya'da çok verimli ve güzel bir süreç geçirdik. Oyuncularımıza çok katkısı olacağını düşünüyorum. Çok müsait bir ortamda çalıştık. Çok memnunum.Keşke tam kadro Polonya'ya gidebilseydik. Eksik futbolcularımız vardı. Vizesi yetişmeyenler ve maddi problemlerden dolayı geç katılanlar Eskişehir'de verdiğimiz program doğrultusunda çalıştılar.  


Türk futbolu maddi anlamda gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Hayaller kurarken gerçekleşebilecek hayaller kurulması gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemin taraftarlara çok iyi anlatılabildiğini düşünmüyorum. Bugün ülkemizde borcu olmayan kulüp sayısı yok denilecek kadar az sayıda. Günü kurtararak götürülen bir dönem var. Ben bu cümleleri Eskişehirspor özelinde söylemiyorum. Birçok kulüp için geçerli. 


Bakıyoruz ki Balıkesirspor'un çalıştırıcısı Eskişehirspor'u örnek alacaklarını ifade ediyor. Bursaspor'un antrenörü de aynı şekilde cümleler kuruluyor. Örnek gösterilmek güzel ancak bizim mücadelemiz devam ediyor. Sadece gerçekleri anlatarak, gerçekleşebilecek hayaller kurarak yolumuza devam ediyoruz.
17 Temmuz tarihinde Afyon kampımız başlayacak. 29 veya 30 Temmuz'a kadar orada çalışmalarımıza devam edeceğiz. 4-5 hazırlık maçı oynamak istiyoruz. Biz Polonya kampını bir dostumuz sayesinde ücretsiz olarak gerçekleştirdik. Afyon kampı da bu şekilde olacak. 


Hazırlık maçları konusunda henüz net bir şey yok. Altay, Denizlispor, Göztepe ve birçok takım o bölgede kamplarını gerçekleştiriyor. Görüşmeler ve temaslar devam ediyor. Netlik kazanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır. Fikstür çekimini de bekliyoruz. Lige kısa bir süre kala ligde yer alan takımlarımızdan birisiyle hazırlık maçı oynamayı çok isteriz. Meslektaşlarımın da isteyeceğini düşünüyorum.


Türkiye'de futbol kulüplerinin yıllardır devam ettirdikleri bir düşünce var. Kulüpler önce yabancı transferlere yönelir en son yerli transferleri yaparak transferi tamamlarlar. Genel olarak tablo budur. Ekonomik şartlar herkesin malumu. Bu sebeple hedef kovalayan takımlar yerli pazarında potansiyelli gençlere yönelmeye başladılar. Geçtiğimiz sezon 34 maça çıkan Mehmet Özcan var, 29 maça çıkan bir Mehmet Feyzi Yıldırım, bir Furgan Polat var. Bunlar ciddi anlamda önemli maç sayıları. Baktığımızda 7-8 tane 18-20 yaş aralığında önemli süreler alan maçlarımız var. Eskişehirspor'a bu oyuncular için önemli kulüplerden transfer tekliflerinin gelmesinden daha doğal ne olabilir ki.


Şu an çok konuşulan bir Mehmet Özcan var. Ben şunu iddia ediyorum Mehmet Özcan sergilemiş olduğu bu performansı 1.Lig'de değil de Süper Lig'de gösterseydi konuşulan rakamları 3'e, 4'e katlamıştı. Ben bu sezon idari işlere karışmama kararı aldım. Bu sezon saha dışından daha çok saha içine konsantre olan bir Fuat Çapa izleyeceksiniz. Mehmet için gelen teklif varsa yönetimimize gelir ve görüşülür. Sadece bitme aşamasına gelen bir görüşmenin olmadığını biliyorum. Bitme aşamasına gelmediği sürece beni bilgilendirmeyecekler. Adı geçen kulüplerin Mehmet'i istediklerini ve görüşmelerin olduğunu biliyorum. Duyuyorum dersem daha doğru olur. Eskişehirspor'un istediği rakamları ben Türkiye'de yer alan kulüplerin kolay kolay vereceğini düşünmüyorum.


Mehmet Özcan'ı Standard Liege ciddi olarak istedi. Ancak o dönem Eskişehirspor'un bir kongre süreci vardı. O dönem Standard Liege yetkilileri bekleme kararı aldı. Sonra tekrar bir dönüşün olup olmadığını bilmiyorum.


Emre Güral, Hakan Aslantaş gibi oyuncular ile görüşmelerin devam ettiğini biliyorum. Oyuncuların Eskişehirspor'dan maddi olarak beklentileri olduğunu biliyoruz. Yöneticiler ikisi ile de görüşüyor. Sorunlar halledilir ve kadromuzda yer alırlarsa sevinirim. 


Yeni sezon öncesinde sahamızda bir sezon açılışı yapmak istiyoruz. Bu açılışta da önemli bir kulüple hazırlık maçı oynamayı isteriz. Temmuz ayının ilk günlerinde Genoa ile bir görüşmemiz oldu. İtalyan ekibinin Türkiye'de kamp yapmak gibi bir düşüncesi vardı. Genoa gelip gelmeme konusunda henüz kararını vermedi. Kendileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gelmelerini çok isteriz ancak onları bunları getirip, ağırlayacak maddi imkanımız yok" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30