TFF 2.Lig bambaşka bir lig

Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Özer, ES TV ekranlarında 90+3 programına telefonla bağlandı ve gündemi değerlendirdi.

TFF 2.Lig bambaşka bir lig

Mustafa Özer'in açıklamaları özetle şu şekilde;

“FIFA’daki dosyalardan kaynaklı zorlu bir süreç yaşıyoruz. Eskişehirspor yönetim kurulu bu konuları halledebilmek adına gece gündüz çalışıp, çözmeye çalışıyorlar. Ben Eskişehirspor Teknik Direktörü olarak saha içerisine odaklanmaya çalışıyorum. Covid-19 pandemisi nedeniyle dünyada futbol durmuş durumdayken bize Ruud Boffin dosyasından puan silme cezası uygulandı ve küme düşme konusu neredeyse garantilendi. Ben bu süreçte bizden başka ceza uygulanan takım da görmedim. 12 Mayıs tarihinde antrenmanlara başladık. Sağlıkçılarımızın bize vermiş olduğu talimatları harfiyen uyguladık. Yardımcılarımızla birlikte güzel bir kamp dönemi geçirdik ve BB Erzurumspor maçına hazırlandık.

BB Erzurumspor deplasmanına otobüsle gittik. Maçtan sonra da otobüsle 16 saatte döndük. Rakımı çok yüksek bir kentte maç oynadık. Oyuncularımızı buna göre hazırladık. Alperen, Cemali ve Ekrem kart cezalısıydı. Mehmet Feyzi askere gitti. Talha ameliyat olmuştu, henüz hazır değil. Selman ve Metehan’ın sakatlıkları maça çıkmalarını engelledi. Kıvanç takımdan ayrılmayı tercih etti. Maça elimizdeki en iyi kadro ile çıktık. Eksik futbolcular nedeniyle maça dört stoperle çıktık. Maçtan önce taktik anlamında tüm varyasyonları çalıştık. Onur Bayramoğlu’nun sakatlığı vardı. 20 dakika oynayabilirim diyince ona göre planımızı yaptık.
Maçı kazanabilecek noktaya getirdik. Onurla, Berkayla, Bedirhanla gol pozisyonlarına girdik. Değerlendiremedik. Uzatmalarda maalesef gole engel olamadık ve sahadan puansız ayrıldık. Ben mücadeleden memnunum. 

Eskişehirspor’a sahip çıkalım. Başka Eskişehirspor yok. Şartlar ne olursa mücadelemize devam edeceğiz. Arma uğruna savaşıyoruz. Bu kulüp yaşasın diye savaşıyoruz. Eskişehir kenti Eskişehirspor’a sahip çıkmalı. Eskişehirspor’un elinde gerçekten güzel bir jenerasyon var. Bu oyuncuların yüzde 90’ını takımda tutmamız gerekiyor. Seneye TFF 2.Lig'de mücadele edeceğiz ve orası bambaşka bir lig. Eskişehir’e yeni atanan Vali’nin açıklamarını görünce çok ümitlendim. Gerçekten Eskişehirspor Süper Lig ve Avrupa Kupalarını çok hak ediyor. 

BB Erzurumspor ve Eskişehirspor camiaları arasında bildiğim kadarıyla en ufak bir problem yok. Maçtan önce Erzurumsporlu bir-iki futbolcu bizim oyuncularımıza birkaç söz etmişler. Bana da Sezgin Coşkun anlattı. Ben görmedim. Sezgin’in bana anlattıklarını söyleyebilirim. Mehmet Murat Uçar ve İbrahim Akdağ bazı sevimsiz kelimeler kullanmışlar. Bende Mehmet Özdilek ile bu konu hakkında görüştüm. Maça çıktık ve çatır çatır mücadelemizi verdik. Rakibimize saygı duyduk ve aslan gibi elimizden geleni yaptık. Ben oyuncularıma tahrik olursa, sözlü itham olursa sakın cevap vermeyin dedim. Maç boyunca da duruşumuzu gösterdik. Yeneriz, yeniliriz farklı bir şey. Ama Eskişehirspor camiası hiçbir zaman bu ithamlara maruz kalacak bir camia değildir. Oyuncularımdan Allah razı olsun hiçbir tahrike kapılmadılar. Bu ismi geçen iki oyuncunun Eskişehirspor camiasından özür dilemesi gerekiyor.

Sözleşmesi biten futbolculara yönetim kurulumuzun teklif sunduğunu biliyorum. Ben olabildiğince tüm futbolcuların kadroda tutulmasını istiyorum. Yönetim kurulunun elinden geleni yaptığını da biliyorum. Futbolcuların vereceği cevaplar bekleniyor. Bu oyuncuların tamamı seneye de Eskişehirspor’da devam etmesi gerekiyor. ben futbolculara ‘kalın ve seneye Eskişehirspor’u tekrar TFF 1.Lig’e çıkartalım’ dedim. Yöneticiler beş kuruş gelir elde edemeden bir şeyleri halletmeye çalışıyor. Ceplerinden paralar harcayarak meseleleri çözmeye çalışıyorlar. Eskişehirspor sevdası ile her bir kuruşun hesabını yaparak işleri devam ettiriyorlar. 
Eskişehirspor’un kurtuluşu alt yapısındadır. Bizim acil olarak ‘Eskişehir Futbol Akademisi’ni kurmamız gerekiyor. Bu akademiden pırıl pırıl gençler yetiştirerek A takıma kazandırmamız gerekiyor. Altyapının bir an evvel A takıma bağlanması gerekiyor. Öyle bir sistem kuracağız ki, bir oyuncu A takıma çıkana kadar 15-16 tane hocanın onayını alacak. Eğitimci hocalar ile çalışacağız. Eskişehirspor’un şu an u15, u16, u17, u19 takımlarında inanılmaz cevherler var. Bu oyuncular Eskişehirspor’un geleceğini kurtarabilirler. Bu yeteneklerin kaybedilmemesi gerekiyor. Altyapı tesislerinin bir an evvel yeni modele geçmesi gerekiyor. Bu proje faaliyete geçerse bizi kimse tutamaz. 

Benim Eskişehirspor ile bir yıl daha sözleşmem devam ediyor. Samimiyetimle söylüyorum. Toprağa düşene kadar Eskişehirspor’dayım. Eskişehirspor’a karşı çok büyük bir gönül bağım var. Eskişehirspor’u bırakıp, gidemem. Eskişehirspor beni bırakmadığı sürece burdayım.

Pandemi döneminde oyuncu değişikliği sayısı 5’e çıkarıldı. Ama kurallara göre üç seferde 5 oyuncu değiştirebiliyorsunuz. Uzatma dakikalarında skor 0-0’ken neden 4. ve 5.’ci oyuncuyu oyuna sokup, oyunu soğutmadın eleştirilerini ben de gördüm ama kurallar buna müsaade etmiyor. İbrahim Halil solunum yolu problemi yaşadı çıkarmak zorunda kaldık. Bedirhan ve Hasan Ulaş da 8-9 dakika ara ile sakatlıklar yaşadılar ve oyundan çıkardık. Öyle olunca da üç oyuncu değiştirebiledik. Cezalı oyuncular nedeniyle yedek kulübesinde defansif oyuncu hamlesi yapma şansım da yoktu.”

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30