Adaylar anlayış bekliyor

Lisans, Önlisans ve Yüksek Lisans mezunları yapılacak olan polis memuru alımlarında esneklik talep ediyor. Polis olmak isteyenler 35 yaş şartı düzenlemesinin mağduriyetlerin giderilmesi açısından şart olduğunu dile getiriyorlar.

Adaylar anlayış bekliyor
banner127

2018 yılı içerisinde ilan edilen lisans (PAEM) ve lise düzeyindeki (PMYO) alımlarda yaş şartı ile ilgili olarak sınavın yapıldığı yıl içerisinde “31 Aralık’’ günü ibaresi yerine “01 Ocak’’ günü baz alınmıştı. Bu durumun bazı mağduriyetlere neden olduğu iddia edilmişti. Adaylar bu durum nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için 4 yıldır bekleyiş içerisindeler. Polis olmak isteyenler 35 yaş şartı düzenlemesinin mağduriyetlerin giderilmesi açısından şart olduğunu dile getiriyorlar.

Polislik eğitimleri eşit sağlanırken, polisler mesleğe devam sürecinde eşit şartlara sahipken başvuru sürecinde olanlara eşit şartların sağlandığı söylenmekte. ‘35 yaşını doldurmayan herkesin kutsal meslekler arasında yer alan polislik mesleğine yönelmesine engel olunmamalı’ şeklinde görüşler dile getiriliyor.

Polis alımlarında kadın polis kontenjan sayısının maksimum seviyeye çıkarılması yönünde oldukça yoğun talep bulunmakta. Ülkemizde bulunan, gerekli eğitimleri almış ve sınavlarını başarı ile vermiş binlerce kadın polis olmak istiyor. Kadın polis adayları polis olarak milletin huzur ve güvenliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için terör, kaçakçılık ve diğer suçlarla mücadelede etkin olarak rol almak istiyor.

28. Dönem POMEM ilanının 2021 yılının sonuna doğru erişime açılacağı tahmin ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30