AK Partili asla böyle bir yanlışa düşemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuşmak, Meclis kürsülerinden ahkam kesmek kolaydır, hele hele yalan söylemek Bay Kemal için çok kolaydır. Seçim dönemlerinde atıp tutmak, cekli caklı cümleler kurmak kolaydır. Zor olan sözünü gerçeğe dönüştürmektir, vaatlerini havada bırakmamaktır, meydanda ne söylediysen seçimden sonra onu unutmamaktır." dedi.

AK Partili asla böyle bir yanlışa düşemez

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Düzce mitingine katıldı. Anıt Park Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Düzce’nin 24 Haziran seçimlerinde şahsına yüzde 73 oranında destek verdiğini hatırlatarak, Düzcelilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’nin 2023 hedeflerine ulaşmak için AK Parti’nin hizmet siyasetini, gönül belediyeciliğini tercih edeceğine olan inancını dile getirdi.

“DÜZCE’DE DEPREMİN YOL AÇTIĞI YARALARIN İZLERİNİ SİLMEK İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’nin 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde ağır yaralar aldığını anımsatarak, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, vatandaşlardan Fatiha okumalarını istedi.

Düzce’de depremin yol açtığı yaraların izlerini silmek için büyük gayret gösterdiklerini, 2003 yılından bugüne kadar 600 milyon liraya yakın bir kaynakla şehirde 6 bin 266 konut inşa ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’nin nüfus yoğunluğu bakımında 15’nci sırada yer aldığını buna uygun olarak da imarının yapıldığını, önümüzdeki dönem daha gelişmiş ve müreffeh bir Düzce için çok çalışacaklarını kaydetti.

“SANDIĞA GİTMEYEN HER VATANDAŞIMIZ İRADESİNİ, OYUNU KULLANANLARIN İNSAFINA TERK ETTİĞİNİ BİLMELİ”

31 Mart yerel seçimlerinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları mutlaka sandığa gitmeye davet ederek, “Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız kendi iradesini, oraya gidip oyunu kullananların insafına terk ettiğini bilmelidir. Kullanılmayan her oy bu ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir. Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta millî iradeye sahip çıkmak başka şeydir” ifadelerini kullandı.

“Bizim gayemiz tıpkı Tapduk Emre’nin dergâhından içeriye eğri odun sokmayan Yunus Emre gibi, AK Parti kapısından yanlışın girmesine engel olmaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hataları, eksiklikleri düzeltme gayretinde, kararlılığında olduklarını, 16 Nisan halk oylamasının ardından bu doğrultuda teşkilat ve belediyelerde yürüttükleri çalışmanın önümüzdeki dönem de devam ettirmelere gerektiğine inandığını söyledi.

“MİLLETE HİZMET İÇİN KENDİSİNE TAHSİS EDİLEN İMKÂNLARI İSTİSMAR EDENİN BİZİM DÜNYAMIZDA YERİ OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millete ve ülkeye hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkânları çarçur eden, hele hele istismar edenin de bizim dünyamızda yeri asla olamaz. Kim olursa olsun milletimizin gönlünü kıran bizim gönlümüzü kırmış demektir, bunun hesabını mutlaka verecektir. Milletimize saygısızlık eden, kibirli davranan, kendini ulaşılmaz yapan herkes bizi de defterinden silmiş demektir ve yolları da ayırmış demektir. Böyle bir yanlışa diğer partilerin adayları, yöneticileri düşebilir ama bir AK Partili asla böyle bir yanlışa düşemez” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’den aday olamayan bazı kişilerin farklı partilerden adaylıklarını koyduklarına işaret ederek, “Şayet AK Parti’de siyaset yaparken ve sırf aday olamadım diye başka yere gitmişsen, bunun adı şehrine hizmet davası değil, nefsine hizmet çabasıdır. Nefsinin peşinde gidenlerle de bizim bir işimiz yoktur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Ankara ve İstanbul’da CHP’nin adaylarına ilişkin açıklamasını vatandaşlara izleterek, “Ankara’da ben tüm Ankara’da yaşayan benim Kürt kardeşlerime sesleniyorum; ya siz gidip de Mehmet Özhaseki kardeşim orada dururken oyunuzu soyadı Yavaş olan bu adama mı vereceksiniz?  Ya bu adam durmadan seçim kaybeden birisi, belediyeciliği filan bilen birisi değil” dedi.

“DEMOKRASİ TARİHİMİZDE SANDIK NAMUSTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içinde bulunulan ortamda sandığa gitmemenin Türkiye’ye ve millete ceza vermek anlamına geleceğini dile getirerek, “Hiçbir vatandaşımın böyle bir vebali göze alacağını düşünmüyorum. Pazar günü tarihimizin en büyük katılım oranlarından biriyle seçimleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bizim demokrasi tarihimizde sandık, unutmayın namustur” sözlerine yer verdi.

Düzce’ye son 17 yılda yapılan yatırım, hizmet ve eserlerin yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’de her alanda 11 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü ile dikey mimariye asla prim vermeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşümün hızla devam edeceğini, bu konuda Düzce halkının desteğine de ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Şehirdeki üniversitenin Türkiye’de bir marka olma yolda ilerlediğini, kentin turizm potansiyelini değerlendirmek için özellikle Karadeniz’e açılan kapısı durumundaki Akçakoca’da önemli yatırımları hayata geçirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzce’de yapılan ulaşım, altyapı, sağlık, spor tesisleri alanlarında yapılan yatırımları anlattı.

“DÜZCE’DE YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Çevre Yolu’nun ikinci etabına yakında başlanacağını açıklayarak, “Düzce’de yapacak daha çok işimiz olduğunu biliyorum. Tam bir proje ve hizmet insanı olan Sanayi ve Teknoloji eski Bakanımız Faruk Özlü kardeşimi eğer buraya aday olarak gönderdiysek bunun bir sebebi var. Nedir o? İşte o bu dönüşüm-değişimi başarmak” dedi.

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü’nün tecrübelerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanı olarak şahsım, merkezde Faruk Özlü kardeşim, ilçelerde diğer belediye başkan adayı kardeşlerim el ele vereceğiz ve Düzce’mizi daha ileri noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 780 bin kilometrekare vatan topraklarından ibaret olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burası kendi vatandaşları yanında Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Kırım’dan Kuzey Afrika’ya kadar coğrafyamızın dört bir yanından insanların vatan bildiği bir ülkedir. Türkiye’nin güçlü olması, tüm bu coğrafyalardaki kardeşlerimizin güven içinde, huzur içinde yaşaması anlamına geliyor. Ülkemizin yavaşlaması, takatten düşmesi tüm bu coğrafyalardaki kardeşlerimizin başında karabulutların toplanması demektir.”

Düzcelilerden 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adaylarına destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi bölmek isteyenlere, ezana saygısızlık yapanlara ve 16 bin 500 kilometre öteden İslam’a saldıranlara Pazar günü demokratik ortamda en güzel cevabın verilmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30