Artık Üniforma Giyecekler

Belediyeler kağıt toplayıcılarıyla iş birliğine gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü Sıfır Atık Projesi kapsamında kağıt toplayıcıları artık üniforma giyerek çalışacak. Kağıt toplayıcıları, çıkartılacak yeni yönetmelikle kanuni hale getirilecek ve rahat çalışmaları sağlanacak. 

Artık Üniforma Giyecekler
banner115

YILBAŞINDAN İTİBAREN KANUNİ HALE GELECEK 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü Sıfır Atık Projesi genişliyor. Projeye 81 ildeki kamu kurumlarının eklenmesinin ardından, yılbaşından itibaren sokaklardaki kağıt toplayıcıları da dâhil edilecek. Sayıları aileleriyle birlikte 2 milyonu bulan kağıt toplayıcıları, çıkartılacak yeni yönetmelikle kanuni hâle getirilecek ve rahat çalışmaları sağlanacak.       

 SOKAKLARDA ÜNİFORMA GİYİP ÇALIŞACAKLAR 

Türkiye  gazetesinde yer alan habere göre; yılbaşından itibaren belediyeler, Sıfır Atık Projesi için kağıt toplayıcıları ile iş birliği yapacak. Bu kapsamda kağıt toplayıcılarının insani şartlarda çalışması için adımlar atılacak. Sokaklarda üniforma giyerek çalışacak olan kağıt toplayıcılarının kim oldukları ve nerede çalıştıkları belli olacak.   

"GEÇMİŞTE BİZİM İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE ZABITALARDI"

Yeni yönetmeliği değerlendiren Kağıt Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Kahraman "Geçmişte bizler için sokaktaki en büyük tehlike zabıtalardı. Bizlere 'Siz yönetmelikte yer almıyorsunuz, size ceza yazmamız için yukarıdan emir var' diyorlardı. Zabıtalar artık bunu söyleyemeyecek. Yönetmelikle bizler de Sıfır Atık Sistemi'ne entegre edileceğiz" dedi.       

BAKANLIK 2023 YILINA KADAR 2 MİLYAR 145 MİLYON DESTEK SAĞLAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Katı Atık Programı kapsamında 2023 yılına kadar belediyelere toplam 2 milyar 145 milyon TL tutarında destek sağlayacak. Böylece belediyeler en uygun ve ekonomik şekilde atık yönetimi yatırımlarını yaparken çevresel yükümlülüklerini de yerine getirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30