Asıl hedef Türkiye, Türk milleti, Türk vatanıdır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir." dedi.

Asıl hedef Türkiye, Türk milleti, Türk vatanıdır
banner127

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

İnsani ve vicdani değerler komadadır. Sayıca ağırlığı müslüman coğrafyada bulunan milyonlarca insan zulüm altındadır. Müslümanların oluk oluk kanı dökülmektedir. Dünyada bunlar olurken asıl hedef Türkiye, Türk milleti, Türk vatanıdır. Türkiye, üzerindeki kuşatmayı etkisiz hale getirecektir.

Medeniyet ve dinler arasında 9 asırdır süren bitmek bilmeyen bir boğuşma kendini göstermektedir. Dünya üzerinde 52 ülke ve bölgede kriz devam etmektedir. Pek çok ülke kriz ve çalkantı ile meşgul. Bu ülkelerin yoksulluk, yolsuzluk,, istikrarsızlık ortak özellikleri. 

Bu çarpıklıkların hiç birinin İslam'da yeri yoktur. Yüce dinimiz içten ve dıştan saldırı altında.

Korkulan tarihin tekerrürüdür. Bu yüzden Türkiye durdurulmak isteniyor. Türkiye'nin İslam ülkelerinin lideri olmasının önü kesiliyor.

Türkiye'nin İslam ülkelerinin lideri seviyesine çıkması her seferinde engellenmektedir. İslam toplumlarının huzur ve istikrar içinde ne zaman yaşadığı herkesin malumu. 

Dinler arası hoşgörü maskesiyle İslam geriletmek istendi. 1968'de kurulan Roma Kulübü yeni dünya düzenini baz ve esas alaran propagandalar, gizli operasyonlar yapmıştı. Hedef İslam'ı geriletmektir. Amaç dünyada tek devlet tek din projesini hayata geçirmektir. 

Ortadoğu'ya yapılan zalim markajın nedenini uzaklarda aramaya gerek yoktur.

1967 sınırlarına bağlı kalınan Filistin devleti insanlığın kaçınılmaz bir mecburiyetidir.

Keşmir üzerine kumar oynayanların niyeti aşikardır. 1947'den itibaren süregelen çatışmaların kimlerin eseri olduğu bellidir. Keşmir'de oyun kuranlar Kerkük'te kıyım, Kıbrıs'ta yıkım peşindedir.

Suriye'de masumlara kastedilmektedir. İdlib mayın tarlası gibidir. Mısır'da bomba yüklü araçlar patlatılmaktadır. Yemen'de gündem silah, kurşun ve savaştır.

Çevremiz zifiri karanlıktır. Türkiye'ye Fırat'ın doğusundan, Irak ve Suriye'den meydan okunmaktadır.

Türkiye uyanmış bir devdir. 82 milyon tek yürektir. Türkiye terörü içinden atacaktır. Teröristlerin yanında kim duruyorsa Türkiye'nin karşısındadır. Türkiye terörü hem içinden hem de mücavir bölgelerden söküp atmaya muktedirdir.

Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Dost ve müttefik ülkelerin bu mücadeleye katkı vermesi beklenmektedir. 

Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde güvenli bölge planlaması kaçınılmazdır.

30-35 derinlikte kurulacak güvenli bölge sadece Türkiye'yi değil bölgeyi de güvence altına alacaktır.

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde yapılan güvenli bölge görüşmelerinin merkezinin ,Türkiye'de kurulması mutabakat vardır. Temennimiz yeni bir oyalama sürecine girilmemelidir. Müşterek hareket merkezinin kurulması için mutabakat memnuniyet vericidir. Derinliği ve yeri Türkiye'nin talebine göre olmalıdır. Güvenli bölgenin kurulması ile Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların barınması için uygun düzenleme yapılmalıdır. 

ABD, Türkiye'yi anlamalı, sevmiyorsa da saygı duymalıdır.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30