Ben hayatımda hiç dayak yemedim

Ekrem İmamoğlu: "Birkaç yüz insan beni güya protesto ediyor. Protesto eden o taksiciler, niye siyasi propaganda veya tezahürat yapar onu ben anlamadım. Benim adım Ekrem İmamoğlu, başkasının isminin bağırılmasının anlamı ne? Derdiniz siyaset mi, derdiniz üzüm yemek mi?"

Ben hayatımda hiç dayak yemedim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Seçimden hemen sonra ilk defa zam yaptık. 1,5-2 senedir adım ‘Zamcı Ekrem’. Benim esnafım geçinemiyor ben kafamı kuma mı sokacağım? Her sene hak ettiği zammı vermek zorundayız. Mazotu siz mi zamlandırıyorsunuz, doğalgaza siz mi zam yapıyorsunuz? Bu ülkede enflasyonu yüzde 30’a siz mi çıkardınız, ben mi çıkardım? Bu ülkenin ekonomisini yöneten akıl o akılsa mecburuz sizlerin işinizi yapmanızı sağlamaya. Açık ve net şunu söyleyeyim, almanız gerekenden de az zam veriyoruz. Milyonlarca gariban vatandaşımız bu yükün altında ezilmesin diye. 150-200 taksici gelmiş, UKOME’de beni protesto ediyormuş. Niye? Taksi sayısını arttıracağım diye. Beni protesto eden taksici, sözüm ona taksici esnafı, 55 bine yakın akşama kadar direksiyon sallayan esnafımı tenzih ediyorum. Onların alın terinin büyük bir kısmının kime gittiğini de biliyorum. Birkaç yüz insan beni güya protesto ediyor. Protesto eden o taksiciler, niye siyasi propaganda veya tezahürat yapar onu ben anlamadım. Benim adım Ekrem İmamoğlu, başkasının isminin bağırılmasının anlamı ne? Derdiniz siyaset mi, derdiniz üzüm yemek mi, derdiniz bağcıyı dövmek mi? Ben bu bağcıyı dövmek isteyen akla, esnaf odasına sesleniyorum: Ben hayatımda hiç dayak yemedim. Çünkü toplumsal işlerde öyle bir hamle yapacak insan değilim. Hak ve hukuku korurum. ”

“Birileri her şeye tek başına karar vermeyi gelenek haline getirmiş ve ona biat etmiş olabilir. Biz kime biat ettik biliyor musunuz? 16 milyon İstanbulluya. Şeffaf olmaya devam edeceğiz. 2022 İstanbul adına daha güzel olacak göreceksiniz. İstanbulluyu 3-5 insanın elinden, plaka üzerinden rant elde etme düzeninden kurtaracağım. Devletimin hangi kurulunda, hangi makamında oturuyorsanız oturun bu sese kulak verin. Bizi, bu işi daha sesli biçimde vatandaşın önüne sermek zorunda bırakmayın.”

İmamoğlu, UKOME’de defalarca reddedilen 750 adet minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifine ilişkin ise, “Allah aşkına niye 1 sene yakın bekledi bu iş? Tamam herkese teşekkür ediyorum, peki o verene kadar ki ısrarımız nedendi? Ben inanın tespitleri yaptıkça inanın bu işin ardından daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum” dedi.

İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da, “İstanbul’a 1000 yeni taksi hayırlı olsun. 6 kez UKOME’ye getirmiş ve kabul ettirmiştik. Minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüşümünü şeffaf ve adil bir şekilde yaptık, şimdi de hak sahiplerini kurayla belirliyoruz. Yeni ve kaliteli taksi sisteminden de asla vazgeçmeyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

5 BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİ 10 KEZ REDDEDİLDİ
İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 29 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen ve İmamoğlu’nun başkanlığı ettiği toplantıda, daha önce defalarca reddedilen İstanbul genelinde raylı sistem hatlarının gelişmesi nedeniyle ihtiyaç fazlası duruma düşen 750 adet minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi kabul edilmişti.

İBB’nin 5 bin yeni taksi teklifi ise UKOME tarafından 10. kez reddedildi.

UKOME YAPISINDAKİ DEĞİŞİKLİK
Resmi Gazete’de 19 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği ile UKOME’nin yapısı değiştirilmiş, UKOME’deki İBB temsilcisi sayısı 11 olarak kalırken toplam üye sayısı 27’ye çıkarılmıştı.

Daha önce UKOME’de 11’i İBB, 10’u hükümet tarafından belirlenen 21 üye bulunuyordu ve belediye çoğunluktaydı. Ancak yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da UKOME bünyesine dahil edilerek üye sayısı bakanlıklar lehine 27’ye çıkarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30