Narkotik’ten ödüllü yarışma!

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ‘Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması’ adlı farkındalık yarışması düzenliyor. Üniversite öğrencileri arasından gerçekleştirilen bu yarışmada amaç, uyuşturucu ile mücadeleye gençlerin bakış açısıyla yaklaşabilmek ve toplumun bilinçlendirilmesi… Yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü verilecek.

Narkotik’ten ödüllü yarışma!

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, uyuşturucu ile mücadeleye gençlerin bakış açısıyla yaklaşabilmek ve toplumun bilinçlendirilmesi için ‘Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması’ düzenliyor.

Sabah’tan Sema Alim Dalgıç’ın haberine göre; Üniversiteliler arasında başlatılan bu yarışmada, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık için ortaya çıkarılan kısa filmler yarışacak. Bu kapsamda, dereceye giren üniversitelilere ödül verilecek.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA

“Uyuşturucu ile mücadeleye gençlerin bakış açısıyla yaklaşabilmek ve toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalığının arttırılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 2018 Mart ayında Lise Öğrencilerine yönelik ‘Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Afiş ve Slogan Yarışmaları’ düzenlenerek dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiş ve bu çalışma sonucunda son derece verimli sonuçlar alınmıştır.

Bu defa 15 Kasım 2018 – 1 Mart 2019 tarihleri arasında üniversite öğrencilerine yönelik ‘Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması’ düzenlenmektedir. 2 ila 5 dakika arasında değişen sürelerle çekimi yapılabilecek kısa filmlerde, özellikle uyuşturucu kullanımını gösteren ve özendiren resimler ile kullanım şekli hakkında bilgi veren ifadeler veya aparatlar kullanılmayacaktır.

Yarışmanın Amacı: Uyuşturucu madde bağımlılığının sağlığa, insan ilişkilerine ve topluma verdiği olumsuz etkileri ortaya koymak ve özellikle üniversite gençliği arasında uyuşturucu madde kullanımını önlemektir.

Kısa Filmlerin Kapsamı: Filmlerde herhangi bir slogan bulunmayabilir. Ancak, filmler görselin anlam bütünlüğünü sağlayacak bir sloganla birlikte de yapılabilir. Eser, hedef kitleye yönelik özgün, net ve akılda kalıcı ve etkileyici mesajlar içermelidir. Özellikle üniversite gençliği arasında uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı konusunda farkındalık yaratacak tutumları vurgulamalı ve bu hedef doğrultusunda eserin fikri altyapısı ile bütünlüğü sağlanmalıdır. Filmler için üretilen tüm ürün ve hizmetler, bu fikri altyapı ve bütünlük çerçevesinde hazırlanmalıdır.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere;

Birincilik Ödülü – 15 bin TL

İkincilik Ödülü – 10 bin TL

Üçüncülük Ödülü – 5 bin TL

2 Mansiyon Ödülü – 2 bin 500 TL

Ayrıca kısa film yarışma şartnamesi ve yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye www.narkotik.pol.tr adresinden ulaşılabilmektedir”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30