Netenyahu'dan Erdoğan'a: "Onun vaazlarını kabul etmeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘İsrail bir terör devletidir’ sözü üzerine İsrail basınında yer alan haberlere göre ise İsrail Başbakanı Netenyahu "Onun vaazlarını kabul etmeyeceğiz" cevabını verdi.

Netenyahu'dan Erdoğan'a: "Onun vaazlarını kabul etmeyeceğiz"
banner127

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırıları gittikçe şiddetlenirken Ankara ile Tel Aviv arasındaki ilişkiler de geriliyor.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre İsrail Başbakan Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İsrail bir terör devletidir” şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın “İsrail'i terör devleti olarak adlandırdığını ancak Hamas'ın terör eylemlerini desteklediğini” söyleyen Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

“Kendisi Türkiye sınırları içerisindeki Türk köylerini bombaladı. Onun vaazlarını kabul etmeyeceğiz.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında “İsrail yönetimi Gazzeli çocuklara kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenliyor. İsrail bir terör devletidir” ifadesini kullanarak, “Hamas'ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun, Hamas Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti ve seçimi kazandıktan sonra da hakkını haklarını elinden aldınız” demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30