Orhan Gencebay'ın yeni açıklamaları olay oldu

Orhan Gencebay: "Biz eskiden televizyonlara çıkarken smokinle çıkardık, şimdi zaman değişti. Tabii ki biz mayoyla çıkmıyoruz, biraz daha günlük kıyafetlerle çıkabiliyoruz. Bunların hepsinin düşünerek gereğinin olması lazım diyorum, bu edeple ilgili, akılla ilgili, eserin yapısıyla ilgili, her şeyden önce insana yakışan olması lazım."

Orhan Gencebay'ın yeni açıklamaları olay oldu
banner115

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, önceki akşam ailesi ile birlikte Etiler'de görüntülendi. Habertürk’ten Tolga Aslan’ın haberine göre, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gencebay, müzik sektörü hakkında konuştu.

"Yerli ve milli müzik sektörümüzde üretim durmuştur” diyen Gencebay, “Durmuştur derken olağanüstü bir zarardır. Bunun hemen düzelmesi lazım, bunun nedeni üreten sanatçıların maddi ve manevi hakları gereği gibi alınamamaktadır. Ülkemizde müzik sanatı haklarıyla ilgili, bazı konular kesinlikle ele alınmalı” dedi.

Gencebay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu düzeltmeden üretim olmaz, üretim olmadan genel olarak hiçbir şey olmaz. Devletimiz bu duruma el atarsa gereğini yapacaktır, devletimizden para beklemiyoruz. Sadece haklarımızı almamız konusunda bize gerekeni yapma imkanı verecektir."

"BATI BUNU 300 YIL ÖNCE YAPMIŞ"

Ünlü sanatçı, "300 yıl evvel bunları halletmiş olan Batı'da, Avrupa Birliği var. Bizim istediğimiz AB hukukunun burada tam anlamıyla uygulanması, oradaki hakların ve saygınlığın burada da aynı şekilde yerine getirilmesi gerekiyor. Belki bizimkiler bilmeyebilirler, ancak biz öğretmeye hazırız. İlkokuldan itibaren insan haklarının ne olduğunu anlatmamız lazım. Bu konuların hızlı bir şekilde çözülmesi lazım, sanatçımızın hakkını hakkıyla savunmalıyız" dedi.

"BU EDEPLE İLGİLİ"

Son dönemin tartışma konularından birisi olan sahne kıyafetleri hakkında konuşan Gencebay, "Bunu öncelikle ortaya söylemek istiyorum, her şeyin bir dengesi vardır, onu bulmak ve uygulamak lazım. Biz eskiden televizyonlara çıkarken smokinle çıkardık, şimdi zaman değişti. Tabii ki biz mayoyla çıkmıyoruz, biraz daha günlük kıyafetlerle çıkabiliyoruz. Bunların hepsinin düşünerek gereğinin olması lazım diyorum, bu edeple ilgili, akılla ilgili, eserin yapısıyla ilgili, her şeyden önce insana yakışan olması lazım" dedi.

Bu konuların önce ne olduğunun anlaşılması gerektiğini belirten Gencebay, "Her şeyden önce sanat nedir, sanat siyaset yapmaz. Sanat kültürlerin zirvesidir, önce sanatı anlamak lazım. Sanat siyasetten üstündür, bunun anlamı üst-alt kavramı değildir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2022, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30