Tüm Türkiye bir anda İstanbul'a kilitlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi. İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası İstanbul'da büyük bir kalabalık toplandı. Karara ilişkin tepkiler büyüyor.

Tüm Türkiye bir anda İstanbul'a kilitlendi!
banner127

 Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'nu "hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. TCK'nin 53'üncü maddesinin de uygulandığı kararda istinaf ve Yargıtay yolu açık bırakıldı.

 CEZA KESİNLEŞİRSE SİYASİ YASAKLI OLACAK

 Ceza 3 yıldan az olduğu için Ekrem İmamoğlu hapse girmeyecek, fakat karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse, İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

 Duruşma sanık Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının mütalaaya ilişkin savunmaları ile başladı. Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, yaptığı savunmada, "Şu aşamaya kadar verdiğimiz beyanları tekrar ediyoruz. Seçimi iptal edenlerin kim olduğuna dair ilişkin iki hususu sunuyorum. Birisi Abdülkadir Selvi'nin yazısı. Diğeri ise, Süleyman Soylu'nun ‘seçim yenilenmeli’ söylemi ile ilgili haber metni. Ben sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. Umarım beni mahcup edersiniz" dedi.

 SARAÇHANE’YE DAVET

 Duruşmaya katılmayan Ekrem İmamoğlu, karar açıklanmadan önce İstanbulluları Saraçhane’ye çağırmıştı. Karar sonrası İstanbul’da büyük bir kalabalık toplandı, karara ilişkin tepki çığ gibi büyüyor.

 CHP’DEN KARARA TEPKİ

 Kararın ardından CHP’nin sosyal medya hesabından bir açıklama geldi: "Türkiye 'tek adam'dan büyüktür. 16 milyon yurttaşımızın iradesine ve hukuka kurulan kumpasa karşı meydanlardayız! Millet iradesine sahip çıkmak için Saraçhane'de buluşuyoruz" denildi. 

 CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

 Almanya dönüşü açıklamada bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilişkin, "Hukukun nasıl katledildiğini bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Ama şundan hiç kimsenin endişe duymaması lazım; biz sonuna kadar adaleti savunacağız. Adaletsizliği yapanların da bunu asla yanına bırakmayacağız." şeklinde yorum geldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30