ESKİŞEHİR

Halk Merkezlerine 6 bin 900 kişi kayıt yaptırdı

Odunpazarı Belediyesi'nin “Halk için Halk Merkezleri” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar, bu dönem de büyük bir başarıya imza attı. 2025 Güz Dönemi için açılan 29 farklı branştaki kurslara toplam 6 bin 900 kadın, erkek ve çocuk kayıt yaptırdı.

Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde yürüttüğü eğitim ve atölyelerle sosyal belediyeciliğin en güçlü örneklerinden birini sergiliyor. Kadınların üretimde ve sosyal hayatta söz sahibi olması, çocukların ve gençlerin nitelikli eğitimle buluşması için mahalle mahalle kurulan bu merkezler, aynı zamanda dayanışmanın kalbi haline geliyor.
Odunpazarı Belediyesi 17 mahallede açtığı 18 halk merkezi ile yerel yönetimlerin yalnızca altyapı değil; aynı zamanda eşitlik, dayanışma ve umut üretmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Sosyal belediyeciliğin en güçlü örneği olan halk merkezleri, Türkiye’nin geleceği için de umut veriyor.

29 BRANŞTA YAŞAMI ZENGİNLEŞTİREN KURSLAR
Takı tasarımından gitar eğitimine, çini boyamadan satranca, giyim-dikişten fen bilgisine kadar uzanan 29 branş, her yaştan yurttaşın hayatına dokunuyor. Atölyeler sayesinde kadınlar el emeğini ekonomik kazanca dönüştürürken, çocuklar ve gençler güvenli bir ortamda eğitime erişiyor.

“HALK MERKEZLERİ, EŞİTLİK VE UMUDUN ADRESİ”
Odunpazarı Belediyesi, halk merkezleri ile yalnızca mahalleliyi değil, aslında tüm kenti dönüştürüyor. Bu merkezler, kadınların özgürleştiği, gençlerin geleceğe hazırlandığı, çocukların eşit imkânlarla eğitim aldığı bir yaşam alanına dönüşüyor. Odunpazarı Belediyesi’nin bu yaklaşımı, halkçı belediyeciliğin yalnızca bir söylem değil, doğrudan halkın yaşamına dokunan bir pratik olduğunu kanıtlıyor. 6 bin 900 yurttaşın başvurduğu bu dönem için kayıtlar kapandı. Ancak halk merkezleri kapılarını her zaman açık tutacak; vatandaşlar mahallelerinde düzenlenen etkinliklere katılarak dayanışmayı güçlendirmeye devam edecek.