İngiltere'den olumlu Türkiye kararı

İngiltere seyahat kısıtlamalarının yer aldığı kırmızı listeden Türkiye'yi çıkardı. Kırmızı listede, "Seyahat edilmemesi gereken ülkeler" yer alıyor.

İngiltere'den olumlu Türkiye kararı

İngiltere hükümeti aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülkeyi koronavirüs tecrit önlemleri kapsamında başlatılan ve seyahati zorlaştıran kırmızı listeden çıkardı. Karar 4 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacak.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Kırmızı-Sarı-Yeşil listeden oluşan seyahat kısıtlama düzenlemesi yeni haliyle kırmızı ve yeşil liste olarak güncellendi.

Daha önce Türkiye'yi kırmızı listede tutan İngiltere, bu kez kararında geri adım attı ve Türkiye'yi yeşil listeye aldı.

Türkiye'nin de içinde yer aldığı kırmızı listede bulunan ülkelere seyahat ettikten sonra İngiltere'ye gidenler 10 gün boyunca hükümetin belirlediği tecrit otellerinde kalmak zorundaydı.

Yeni düzenleme ile birlikte Türkiye'yi ziyaret eden kişiler İngiltere'ye döndüklerinde ya da Türkiye'den direkt olarak İngiltere'ye gidenler karantinada kalmadan yaşamlarına devam edebilecek.

Kırmızı liste turizme büyük darbe

Türkiye'nin de içinde yer aldığı kırmızı listeye turizm için büyük bir darbe olarak görülüyor. Özellikle İngiliz turistlerin Türkiye'ye gelişini engelleyen liste nedeniyle Bodrum ve Antalya sahillerindeki İngiliz turist sayısında büyük bir kayıp yaşandı.

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelmek isteyen İngilizler, dönüşte yaşamak zorunda oldukları ve oldukça pahalı olan karantina süreci nedeniyle tatil planlarını farklı ülkelere kaydırdılar.

Ülkenin önde gelen turizm otoriteleri ise özellikle Türkiye ve Mısır'ın kırmızı listeden çıkarılması gerektiğini işaret etmişti.

İngiltere'ye vize başvurularının patlaması bekleniyor

İngiltere'den Türkiye'ye gelen turistlerin yanı sıra, Türkiye'den İngiltere'ye gitmek isteyenler için de büyük önem taşıyan yeşil listeye Türkiye'nin dahil edilmesinin ardından İngiltere'ye yapılacak vize başvurularında da artış yaşanması bekleniyor.

Tatil ya da iş için İngiltere'ye gitmek isteyen Türk vatandaşları, 10 gün boyunca karantinada kalacakları için planlarını ertelemek zorunda kalıyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30