Hem duygulandı hem de duygulandırdı

Sunucu Buket Güler Şükrü Kaya’nın 10 Kasım 1954’te yazdığı köşe yazısının bir kısmını okurken duygulandı. Atatürk’ün son kez katıldığı Cumhuriyet Bayramı anısının yer aldığı yazıyı okuyan Buket Güler hem duygulandı ve hem de izleyenleri duygulandırdı.

Hem duygulandı hem de duygulandırdı

Haber Global ekranlarında Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının konuşulduğu bir program düzenlendi. Programı Buket Güler moderate etti. Programa Eski İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’nın 10 Kasım 1954’te yazdığı köşe yazısının bir kısmının okunması damgasını vurdu. Programı moderate eden Buket Güler’in yazıyı okurken gözyaşlarına hakim olamaması izleyenleri de duygulandırdı. 

Buket Güler’in duygu dolu okuduğu metinde şu ifadeler yer alıyor;

“Atatürk, süzülmüş, takatsiz ve solgundu. Kesik kesik konuşuyordu. Bir aralık sarayın penceresinden ‘bol bir ışık aksetti.’ Elektriklerle donanmış bir Boğaziçi vapuru sarayın rıhtımına yanaşacak kadar yaklaşmıştı. Üniversite gençleri alkışlarla tebrike gelmişti. Atatürk kalkmak istedi. Kollarına girildi, pencere kenarındaki bir koltuğa oturtuldu. Eliyle vapurdaki gençleri selamladı. Vapurda alkış tufanı koptu. ‘Yaşa’ sesleri ve ‘Dağ başını duman almış’ marşıyla hareket eden vapurun ardından Atatürk’ün ağzından şu sözler döküldü: “Bu bayramlar ve yarınlar sizindir, güle güle...”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30