Yasin Söğüt: Mücadele etmek zorundalar

ANA BAŞLIK; MÜCADELE ETMEK ZORUNDALAR

Eskişehirsporumuzda geçtiğimiz haftalarda yaşanan teknik direktör ayrılığının ardından takımızın başına geçen antrenörümüzYasin Söğüt, takımımızın son durumunu değerlendirdi. Ligde kalan maçlara odaklarını ifade eden Söğüt, “Futbolcularımız bu işi bir meslek olarak yapıyorlar. Kalan maçlarda en iyi performanslarını vererek, rakipleri ile mücadele etmek zorundalar” dedi.

TANIDIĞIMIZ OYUNCULAR İLE ÇALIŞIYORUZ

Maçlara sıkı bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Yasin Söğüt, “A takımla çalışmalarımız düzenli ve disiplinli bir şekilde devam ediyor. Belirlemiş olduğumuz plan ve program doğrultusunda takımımızı maçlara hazırlıyoruz. Kadromuzda bulunan oyuncuların çok büyük kısmı altyapılardan kendi oyuncularımız. Yıllardır onlarla birlikte çalışıyoruz. Onları en iyi tanıyan isimlerden birisi olmam dolayısıyla iletişim konusunda bunun avantajını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

CİHANGİR’İN PERFORMANSINDAN MEMNUNUZ

Balıkesirspor maçında kariyerinin ilk maçına çıkan Cihangir Çağlıyan hakkındakigörüşlerini dile getiren antrenörümüz, “Göreve geldikten sonra çıktığımız ilk maçta Cihangir Çağlıyan’ı ilk 11 oynattık. Kendisi tanıdığımız bir oyuncu. Güvenimizi boşa çıkarmadı. Kendisine vermiş olduğumuz şansı olumlu kullandı. Göstermiş olduğu performansın çok daha iyilerini izletebilecek bir potansiyele sahip. Bu sezon U19 ligi maçlarında göstermiş olduğu performanslardan memnunduk. Gösterdiği çaba ve azmin sonunda A takımda forma giymeye başladı” dedi.

KARANTİNA SÜREÇLERİNİ TAKİP EDİYORUZ

Yasin Söğüt, U19 takımından yeni oyuncular alma şanslarının düşük olduğunu ise “Son maçlarımıza çıkıyoruz. A takımda yer alan oyuncular ile ligi tamamlamak istiyoruz. Covid süreci geçiren oyuncularımız maç temposunu kaldırabilecek duruma geldiklerinde kadroya dahil edeceğiz. Karantina süreçlerini takip ediyoruz. Elimizdeki oyunculardan maksimum verimi sağlayarak, en iyi skorları almaya çalışacağız” sözleriyle açıkladı.

POTANSİYELİN FARKINDAYIZ

Diğer yandan antrenörümüz, oyuncularımızın saha içindeki performans ve motivasyonları ilgili olarak ise, “Eskişehirspor 56 yaşında koca bir çınar. Böyle bir camiayı saha içerisinde temsil ettiğimizin bilinci ile maçlara çıkıyoruz. Futbolun temel doğrularını sahaya en güzel şekilde yansıtarak mücadelemizi edeceğiz. Adaletli bir şekilde, Eskişehirspor adına en faydalı işleri yapabilecek oyunculara forma vermeye çalışıyoruz. Oyuncularımızın potansiyelinin bizler farkındayız. Onlar da saha içerisinde oynayacakları futbol ile gelecek adına olumlu sinyaller vermek zorundalar. Deneyim kazandıkça, zamanla çok daha iyi olacaklardır” cümlelerini kurdu.

KALAN MAÇLARIMIZA ODAKLANDIK

‘Futbolcular bu işi bir meslek olarak yapıyorlar’ diyen Söğüt, “Onlar sahaya çıktıklarında sadece kazanmaya ve kendilerinden istenileni yapmaya odaklanmak durumundalar. Küme düşmüş bir takımın oyuncusu olmak gerçekten kolay değil. Psikolojik açıdan kendilerini korumak zorundalar. Kalan maçlarda en iyi performanslarını vererek, rakipleri ile mücadele etmek zorundalar. Küme düşmüş olmak, mücadele etmenin sona erdiği anlamına gelmiyor. Eskişehirspor’da forma giyen her oyuncu son maçın, son düdüğüne kadar üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bir futbolcunun meslek ahlakı da bunu gerektirir. Kalan maçlarımıza odaklandık. Bursaspor maçı camiamızın önem verdiği, önem derecesi yüksek bir maç. Eskişehirsporluluk duruşuna yakışır bir şekilde ligi tamamlamak istiyoruz” dedi.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30