Odunpazarı Belediyesi, çocukların ve gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla Özel Aydın Akademi Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Odunpazarı Belediyesi tarafından belirlenecek öğrenciler, Özel Aydın Akademi’de yüksek oranda burslu akademik eğitim alma fırsatı bulacak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında gerçekleştirilen imza törenine Başkan Kurt’un yanı sıra Özel Aydın Akademi Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi’nden Öznur Galyoncu ve Sabiha Aslan katıldı. Protokol, Başkan Kurt ve Öznur Galyoncu tarafından imzalandı. Protokol kapsamında belediye çalışanları, meclis üyeleri ve ailelerinin eğitim hizmetlerinden avantajlı koşullarda yararlanabilecek.

ÖĞRENCİLERE YÜZDE 50’DEN YÜZDE 100’E BURS
Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmayı amaçlayan protokolün en önemli başlıklarından birini, Odunpazarı Belediyesi tarafından belirlenecek 9 öğrenciye sağlanacak burslu eğitim desteği oluşturuyor. Buna göre, burs kapsamında ilk üç dereceye giren öğrencilerin eğitim bedelinin yüzde 100’ü, dördüncü, beşinci ve altıncı öğrencilerin yüzde 75’i, yedinci, sekizinci ve dokuzuncu öğrencilerin ise yüzde 50’si oranında karşılanacak. Böylece toplam 9 öğrenci, akademik eğitimlerini önemli oranda burs desteğiyle sürdürme imkanına kavuşacak.

Bir yıl süreyle geçerli olacak protokol kapsamında, Odunpazarı Belediyesi çalışanları ile Odunpazarı Belediyesi Meclis üyelerinin birinci derece yakınları, Özel Aydın Akademi Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi tarafından sunulan eğitim programlarından özel indirim ve avantajlarla yararlanabilecek. Protokolde yer alan düzenlemeye göre, indirimden yararlanacak öğrencilerin Aday Öğrenci Sınavı’na katılması gerekiyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, bulundukları sınıf seviyesinin bir önceki yılına ait soruların yöneltileceği sınav 19-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
İmza töreninin ardından açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitime verdikleri önemin altını çizdi. Farklı kurumlarla yapılan iş birlikleriyle eğitime destek olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Kurt, şöyle konuştu: “Bugün Özel Aydın Akademi ile Odunpazarı Belediyesi arasında bir iş birliği protokolü imzaladık. Ben öncelikle çok teşekkür ediyorum; hem yöneticilerimize hem akademinin sahiplerine. Eğitime verdiğimiz önem, hatırlanacağı gibi zaman zaman değişik birimlerle bu tür protokoller yapmak suretiyle karınca kararınca bir takviye, bir destek... Şimdi Özel Aydın Akademi bize çok özel indirimler yaptı; çalışanlarımız ve onların çocukları, meclis üyelerimizin çocukları ile ilgili. Umarım bu daha da genişleyerek gider.” Yapılacak sınavda dereceye girecek öğrenciler için de önemli indirimlerin söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Kurt, “Bir de yapacakları sınavda dereceye girenlere çok özel indirimler söz konusu olacak. Bu nedenle de yine teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitim çok önemli. Bu konuda da adım atan herkese takdirlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Anadolu Üniversitesi'nde lisansüstü eğitime 14 bin 520 başvuru yapıldı
Anadolu Üniversitesi'nde lisansüstü eğitime 14 bin 520 başvuru yapıldı
İçeriği Görüntüle

“ÖĞRENCİLERİMİZİN KALİTELİ EĞİTİME ULAŞMASINI İSTİYORUZ”
Özel Aydın Akademi Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi adına konuşan Öznur Galyoncu ise Odunpazarı Belediyesi ile gerçekleştirilen iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Galyoncu, “Özel Aydın Akademi olarak Odunpazarı Belediyesi ile yapmış olduğumuz iş birliğinden son derece mutluyuz. Öğrencilerimiz istiyoruz ki kaliteli eğitime ve kaliteli yayınlara ulaşmış olsunlar. Bu süreçte bütün öğrencilerimizi kurumumuzda ağırlamaktan ve velilerimizi ağırlamaktan mutlu duyacağız. Sayın Başkanıma da bu güzel davetimizi kabul ettiği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.