Ali Akman henüz hazır değil

Okan Yılmaz, "Ali Akman benden doğru vuruş tekniğini öğrendi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığında ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Kendisi de eksiklerinin farkında. Öğrenmesi gereken çok konu var. Daha 18 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Sadece vuruş tekniği ile adından bu kadar bahsettiriyor."

Ali Akman henüz hazır değil
banner115

Okan Yılmaz, “Bursaspor altyapısında üç yıl kadar çalıştık. Yönetim değişti, takım Süper Lig’den düştü. O dönemde kulübe bir menajer geldi. Kulüpten ayrıldık. Şuan boştayım, bir kulüp için çalışmıyorum. İstirahat ettik, dinlendik. İnşallah bir teklif gelir ve şartlarımıza uyarsa bir takım çalıştırmak istiyorum.

Ali Ay zamanında Bursaspor altyapısında çalışmaya başlamıştım. Görev yaptığım ilk yıl U21 takımını, ikinci yılda da U19 takımı çalıştırdım. Sabah 10-12 gibi antrenman yapıyorduk. Tesislerde biraz fazla boş vaktimiz oluyordu. Bende bu boş vakitleri olumlu değerlendirebilmek adına U13’ten takımından U21 takımına kadar kadrolarımızda yer alan forvet oyuncularına ekstra antrenmanlar yapıyordum. Hergün yaklaşık iki saat sadece bu oyuncuları çalıştırıyordum. Avrupa’da atılan golleri barkovizyondan perdeye yansıtarak analizlerini çıkartıyorduk. Nasıl şutlar çekilmeli, nelere dikkat edilmeli, bir forvet oyuncusu neler yapmalı, neler yapmamalı bunlara çalıştık. Bu oyunculardan birisi de Ali Akman’dı. Çok iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. İkinci yılın sonunda kulüpte yaşanan değişim nedeniyle bizimle yollar ayrıldı. Devam edebilseydik. Ali Akman gibi 3-4 hücum oyuncusu daha kazandırabilirdik.

Bana bir orta saha oyuncusu, defans oyuncusu hakkında yorum yap derseniz belki yanılabilirim. Benden bir forvet oyuncusu değerlendirmemi istediğinizde yanılma ihtimalim gerçekten çok düşük. Ali Akman benden doğru vuruş tekniğini öğrendi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığında ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Kendisi de eksiklerinin farkında. Öğrenmesi gereken çok konu var. Daha 18 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Sadece vuruş tekniği ile adından bu kadar bahsettiriyor. Top saklamayı, arkadaşlarına boş alan yaratmayı, rakip defans arkasına koşuları konusunda eksikleri var. Henüz duvar olmayı bilmiyor. Keşke kendisi ile çok daha uzun bir süre çalışabilseydik. Ali Akman ceza sahasının neresinde olursa olsun bir şekilde o topu kaleye göndermeyi başarıyor. Çünkü biz bunun temelini kendisine verdik. 14-15 yaşında bu teknikleri bir oyuncuya doğru bir şekilde verebilirseniz 20’li yaşlarda çok çok iyi forvet oyuncuları izleyebilirsiniz.

Eskiden her anadolu kulübünün sembol bir forvet oyuncusu vardı. Günümüzde maalesef böyle bir durum yok. Çünkü altyapılarda forvet oyuncusu gelmiyor. Türkiye'de altyapı sistemleri ile kolay kolay forvet oyuncusu yetişmez. Oyuncular altyapıda düzgün eğitim almıyorlar ki. Bireysel yetenekleri ile bir yerlere gelmeye çalışıyorlar. Bursaspor'da Ali Akman az biraz eğitim aldı sonuçları herkes görüyor.

Kubilay Kanatsızkuş kötü bir oyuncu değil. Kubilay gerçekten iyi bir oyuncu. Ama altyapıda neler yapması gerektiğini öğretmemişler. Çocuk kendi yetenekleri ile bir yerlere gelmeye çalışmış. Öğretirsen, gösterirsen o oyuncudan olumlu verim alabilirsin. Bireysel yetenek bir yere kadar getirir. Doğru eğitim bu işin olmazsa olmazı.

Türkiye’de kaç tane takımın altyapısı oyuncularına bireysel antrenman yaptırıyor. Bireysel antrenmanlar olmadığı sürece oyuncular bir seviyeden sonra gelişemezler.

Bir takımın en değerli oyuncuları kaleciler ve forvetleridir. Birisi atmak, birisi tutmak zorundadır. Golcün gol atacak ki, kalecin şutları kurtaracak ki maçları kazanacaksınız.

Ali Akman ile ben her hafta en az iki kez telefonda görüşüyoruz. Bana maçta girdiği pozisyonların videolarını gönderiyor. Bende kendisine hatalarını ve doğrularını anlatmaya çalışıyorum.

Ali Akman henüz hazır değil. Transfer olması ona zarar verebilir. Bursaspor’da 2 sene daha devam etmeli. Kuvvetlenmen gerekiyor. Kuvvetlenmeden yuvadan uçarsan aradığını bulamazsın. Süper Lig’de şampiyonluğa oynayan takımlar hücum hattı için yabancı oyuncuları tercih ediyorlar. Birazda reklam amaçlı. Ali kuvvetlenmeden böyle bir transfer yaparsa arka planda kalır. Bursaspor’da ve Ümit Milli Takımda devamlı forma giyiyorsun. Bu yaşlarda transfer olup, yedek kulübesinde beklemek iyi bir şey değil. Hazır hale geldiği zaman zaten kendisini Avrupa Kulüpleri talep edecektir.

Radamel Falcao’nun geçmişi başarılarla dolu, çok iyi bir oyuncu. Falcao iyi ama takım istenilen düzeyde değil. Kenardan pas veya orta gelmediği sürece Falcao ne yapsın. Galatasaray’ın eski gücü yok. Falcao’yu besleyecek bir kadronuz olduğu zaman gerçek kalitesini net bir şekilde görebilirsiniz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30