Bu sene gelir yok ama masraf çok

Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Covid-19 belası tüm takımları olumsuz etkiledi. Taraftarlar tribüne gelemiyor. Sponsor olabilecek firmalar ekonomik olarak dikkatli adım atmaya çalışıyor. Özetle gelir yok, masraf çok. 2020-2021 sezonu kulüpler için çok yıpratıcı bir şekilde devam ediyor."

Bu sene gelir yok ama masraf çok

Mehmet Büyükekşi, “Marius Sumudica’nın performansından memnunuz. Süper Lig’deki ilk sezonumuzu 8. sırada tamamladık. Bu sene de onun istediği doğrultuda transferler gerçekleştirdik. Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. Kendisi maçları idare ederken maçı yaşayan bir isim. Bazı hareketleri kamuoyu tarafından yanlış anlaşılıyor. Kültür farklılıklarından kaynaklı bir durum diye düşünüyorum. Rakip takımların yöneticileri hocamızla ilgili yakışıksız konuşmuştu. Biz bugüne kadar hiçbir rakibimizin hocasını, yöneticini veya oyuncularını eleştirmedik. Hocamız hakkında yakışıksız bir açıklama yapılınca da, biz de ‘hocamız’ sahipsiz değildir’ açıklamasını yaptık.

Covid-19 belası tüm takımları olumsuz etkiledi. Taraftarlar tribüne gelemiyor. Sponsor olabilecek firmalar ekonomik olarak dikkatli adım atmaya çalışıyor. Yayıncı kuruluş konusunda ciddi sıkıntılar var. Kur artışı son bir yılda çok ciddi seviyede artış göstermiş durumda. Kulüplerin giderleri önemli bir oranda artış gösterirken, gelirler düştü. Özetle gelir yok, masraf çok. 2020-2021 sezonu kulüpler için çok yıpratıcı bir şekilde devam ediyor. Yayıncı kuruluş konusunda bize gelen net bir bilgi yok. 

Kulüpler Birliğine başkan olmam için zamanında bir teklif gelmişti. Ben de kabul etmeyeceğimi belirtmiştim. Şu anda başarılı bir isim Kulüpler Birliğine başkanlık yapıyor. Kendisini destekliyoruz. Benim de başkan olmak gibi bir düşüncem yok. 

Milli Takıma futbolcu göndermeyi çok istiyoruz. Çok sayıda futbolcumuzun milli takımlarda yer alması bizi onurlandırır ve gururlandırır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde başarılı olan oyuncularımız ay yıldızlı formayı giyerler.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30