Gökhan Ünal'dan Ali Akman yorumu

Gökhan Ünal, "Kayserispor’da oynarken İspanya, Hollanda, Fransa, Almanya kulüplerinden teklifler gelmişti. Rusya’dan çok ciddi bir teklif gelmişti. Keşke o zaman bir avrupa kulübüne transfer olsaydım. Belki aktif futbolculuk kariyerim çok daha uzun olabilirdi. Avrupa’ya gitmemek içimde ukde olarak kaldı."

Gökhan Ünal'dan Ali Akman yorumu

Gökhan Ünal, “Kayserispor'da Bayram Bektaş hocamızın yanında görev yapıyordum. Bir ayrılık süreci yaşandı. Şu an boştayız. Şimdilik bekliyorum. Ocak ayında TFF tarafından A lisansı kursu açılacak. İnşallah o kursa katılacağım. O kursun ardından geleceğimi planlamaya başlayacağım. Tecrübeli Teknik Direktörlerin ekiplerinde devam edeceğim. 

Kayserispor formasıyla Galatasaray’a iki gol atmıştım. Benim adımı Türkiye o maçta öğrendi. Benim kariyerimin çıkış maçıydı. Benim için özel bir gündü. Benim kariyerimdeki en unutamadığım gol ise Trabzonspor formasıyla Bursaspor ağlarına 90+6’da attığım serbest vuruş golüdür. Kaleci Ivankov’u avlamıştım. Avni Aker Stadyumunda müthiş bir sevinç yaşanmıştı. 

Kayserispor’da oynarken İspanya, Hollanda, Fransa, Almanya kulüplerinden teklifler gelmişti. Rusya’dan çok ciddi bir teklif gelmişti. Keşke o zaman bir avrupa kulübüne transfer olsaydım. Belki aktif futbolculuk kariyerim çok daha uzun olabilirdi. Avrupa’ya gitmemek içimde ukde olarak kaldı.

Hemen hemen tüm liglerde forma giydim. Süper Lig’den sonra alt liglerde forma giyince ister istemez bir motivasyon kaybı oluyor. Süper Lig’de futbol bambaşka. Alt liglerde oyun skor odaklı oynanıyor. Zeminler daha kötü. Takımlar futboldan ziyade mücadeleye dayalı futbol oynuyorlar. Güçlü olan, ayakta kalan avantajlı oluyor. 

Galatasaray ilk yarıda maçı koparabilirdi ama Kayserispor’da çok iyi bir kaleci var. Silviu Lung bu ligin en iyi kalecilerinden birisi. Kayserispor için çok önemli bir oyuncu. Galatasaray’da çok fazla eksik vardı. Covid-19 vakaları ve sportif sakatlıklar nedeniyle ideal kadro ile maça çıkamadılar. Kayserispor istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Ben bir Kayserispor taraftarıyım. Tuttuğum takımın başarılı olmasını isterim. Kaliteli bir kadroları var. Takım güzel bir hava yakalarsa başarılı olacaktır. Samet Aybaba ve ekibi göreve geldi. Onlara da başarılar diliyorum.

Silviu Lung’un ilk tercihi her zaman Kayserispor’du. İsmi transfer sezonunda çok fazla yazılıp çizildi. Galatasaray temasa geçti mi inanın bilmiyorum. Bana söylediği tek şey şuydu. Küme düşmeler iptal edilirse, ben Kayserispor’da devam etmek istiyorum. Küme düşmeler iptal edildi ve Silviu Lung Kayserispor’da kaldı. Kendisi Kayseri’yi ve Kayserispor camiasını çok sevdiğini biliyorum. 

Milli Takımda çok önemli forvet oyuncuları var. Milli takıma seçilen her oyuncu önemli yeteneklere sahiptir. Bazı isimlerin uyum süreci normalden biraz daha uzun sürebiliyor. Ben Kenan Karaman’ın da bunu yaşadığını düşünüyorum. Takım için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Burak Yılmaz ve Cenk Tosun ile kıyaslamak doğru olmaz. Çok farklı özellikleri var. Kenan daha çok rakibi yıpratıyor. Burak Yılmaz ve Cenk Tosun varken ben Kenan’ın yedek kalacağını tahmin ediyorum.

Ali Akman genç yaşına rağmen oynadığı futbol ile isminden sıkça bahsettiriyor. 3-4 maçını seyrettim. Böyle oynamaya ve çalışmalarına devam ederse Türk Milli Takımı için çok önemli bir isim geliyor diyebiliriz.

Radamel Falcao kendini ispatlamış. Dünyanın sayılı forvetleri arasına girmiş. Porto, Manchester United, Chelsea, Atlético Madrid gibi kulüplerde çok başarılı işlere imza atmış dünya yıldızı bir oyuncu. İspanya, İngiltere gibi liglerde oynayıp, Türkiye’ye gelen oyuncunun adapte olması kolay değildir. Arada çok ciddi farklar var. Ülkemizde futbol oynamak kolay değil. 35 yaşına yaklaşmış bir oyuncu olduğu için de daha çok sayıda sportif sakatlıklar yaşıyor. Bu sebeple de Galatasaray camiası Radamel Falcao’dan istediği verimi bir türlü alamıyor. Sakatlıklar onu etkiliyor. Türkiye ligine konsantre olmakta güçlük çektiğini düşünüyorum.
Galatasaray, Mbaye Diagne için Kasımpaşa’ya 13 milyon Euro bonservis ödemişti. Bu paralar eder mi tartışmak gerekir. Gol kralı olduğu sezon attığı gollerin çoğu penaltıdandı. Şahsi olarak oyun stilini çok beğenmiyorum. Ben bu paralara böyle bir oyuncu almazdım. Galatasaray o günlerde Mbaye Diagne yerine Loic Remy’i almış olsaydı bence çok daha başarılı bir transfer gerçekleştirmiş olurdu. Bafétimbi Gomis’ten sonra  Mbaye Diagne tercihi bence olmamıştı.”

 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2020, 04:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30