Trabzonspor, Fatih Tekke’ye fırsat vermeli

Cihat Arslan, "İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu Trabzonlu. Trabzonspor’u canı kadar seviyorlar. Fatih Tekke’nin Trabzonspor ile anlaşma durumu olursa şüphesiz önünü açacaklardır."

Trabzonspor, Fatih Tekke’ye fırsat vermeli
banner127

Cihat Arslan, “Pandemi dönemi biraz sıkıntılı geçiyor. Bir takımda bir futbolcunun Covid-19 testi pozitif çıkınca takımdaki herkese potansiyel hasta gözüyle bakılıyor. Futbolcular birbiriyle yakın temas kurmak istemiyor. Testler yapılıyor, sonuçlar gelene kadar herkes tedirgin bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Çok şükür futbol camiasında çok kötü bir durumlar yaşanmadı. Bu hastalığı kapan herkes iyileşti.

Trabzonspor’da Ünal Karaman hocamıza bir haksızlık yapıldı. Ünal Karaman’ı gönderip yardımcısı Hüseyin Çimşir’i göreve getirdiler. Hüseyin Çimşir’i gönderip bu sefer de onun yardımcısı Eddie Newton’u göreve getirdiler. Her gelen yardımcı hocaya potansiyel A takım hocası muamelesi yapılıyor. Anadolu'da bir laf vardır. Nasıl gelirsen, öyle gidersin. Yönetimsel bir yanlışlık var. Keşke Ünal Karaman ile devam edilseydi. Bence Ünal Karaman ile devam edilseydi Trabzonspor şampiyon olabilirdi. Giden hocanın yardımcısı ile devam etmek her zaman doğru değildir. Demek ki Trabzonspor’da fatura sürekli birinci hocalara kesiliyor. Eddie Newton çok saygıdeğer ve centilmen birisi olarak gözüküyor ama gidişat pek olumlu değil. Benim bildiğim bir yardımcı hoca geldiği hoca ile gider. Siz orada Teknik Heyetten birilerini kopartıyorsanız çok doğru bir davranış olmaz. Orada kolay kolay güven ortamını sağlayamazsınız ki. Futbolcular çıkıp iki kulis yapıp hocayı yerse ne yapacaksınız. Güvensiz bir ortamda hiç kimse başarılı olamaz.

Trabzonspor’da transfer politikası sonuç vermedi gibi duruyor. Oyuncular geç alındı. Orta sahada direnci düşük futbolcular oynuyor. Kale, defans ve forvet pozisyonunda çok önemli oyuncular var ancak orta sahada ciddi sorunlar var. Bu durumda takımın aldığı sonuçlara direkt olarak etki ediyor. Bence bu sorun da teknik heyet ile alakalı bir sıkıntı değil.

Bence Trabzonspor’un ilk adayı Fatih Tekke olmalı. Hüseyin Çimşir’e Trabzonspor’da Teknik Direktörlük fırsatı verildiyse Fatih Tekke’ye 50 kere verilmesi lazım. Fatih Tekke bence Trabzonspor camiasında çok büyük bir isim. Samet Aybaba da Trabzonspor’da çalışmayı hak ediyor. Geçmişte çok büyük katkıları oldu. Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a giderse şüphesiz zamana ihtiyacı olacaktır. Ben Fatih Tekke’nin yaraları daha çabuk saracağını düşünüyorum.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu Trabzonlu. Trabzonspor’u canı kadar seviyorlar. Fatih Tekke’nin böyle bir durumu olursa şüphesiz önünü açacaklardır. Fatih Tekke’nin ekibinde de Trabzonlu yardımcı antrenörler var. Bence Trabzonspor’a yakışırlar ve başarılı olurlarda.

Hasan Ali Adıgüzel’i de ben ilk defa yurtdışı kampına götürdüm. Hasan Ali Adıgüzel ben görevi bıraktıktan sonra iki kez sakatlık dönemi yaşadı. Bence milli takım görebilecek özel bir oyuncu.

Ali Kaan Güneren benim dönemimde profesyonel yapıldı. Ali Kaan’ı ben ilk olarak U19 takımında izledim.  Dinamik, topla ilişkileri çok iyi. Şut atar, dripling yapar, savunma yönü de iyidir. Ozan Tufan’ın oyun stiline benzer bir oyun stili var. Günümüz orta sahasına çok uygun bir oyuncu. Galatasaray’ın sezon başında da Ali Kaan Güneren ile ilgilendiğini duymuştum. İkisi de 2000 doğumlu oyuncular. Şampiyonluğa oynayan takımlar tarafından takip edilmesi de son derece doğal ve olağan bir durum. Galatasaray bu iki oyuncu için de beni arayıp görüş almadı. Geçmişte Fatih Terim hocamız başka oyuncular için beni arayıp görüş istemişti ama bu oyuncular için arayan olmadı.

Ben Manisa Futbol Kulübünde çalışırken Fenerbahçe Yiğit Kerem ile ilgilenmişti. Yiğit de bir sakatlık yaşamıştı. Manisa FK, bildiğim kadarıyla Fenerbahçe’den 1,5 milyon Euro bonservis bedeli talep edince transfer gerçekleşmemişti.

Halil Akbunar çok gelişim kaydeden bir oyuncu. Göztepe’nin simge oyuncularından birisi oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin istediği yazılıp, çiziliyor ama bence Halil Göztepe’de kalmasını isterim. Göztepe de çok büyük bir camia. Taraftar kültürü olan bir camia. Herkes onu Göztepeli Halil olarak ansın. Altyapıdan çıkıp, kaptanlığa kadar yükselmiş. Bu da çok güzel birşey. Bir hocası olarak ona tavsiyem budur. 

Ömer Ali Şahiner de Konyaspor ile özdeşleşmiş bir isim. O da Konyaspor’da devam etmeli.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30