Anne adaylarına Bayram uyarısı!

Aile Sağlığa Dergisine konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsin Tatoğlu Ramazan Bayramı öncesinde hamile kadınları tatlılar konusunda uyardı.

Anne adaylarına Bayram uyarısı!

SOFRALARIN CAZİBESİNE KAPILMAYIN

Tatlı tüketiminde aşırıya kaçmamaları yönünde tavsiyelerde bulunan Muhsin Tatoğlu, "Ramazan Bayramlarında tatlı türü yiyecekler daha çok tüketilir. Halkımızda bayramlarda gelen misafirlere tatlı ikram etmek gibi bir adet vardır. Özellikle hamile kadınların tatlı türü yiyeceklerde aşırıya kaçmaması gerekiyor. Ramazan sofralarının cazibesine kapılmadan beslenmeleri gerekiyor. Baklava gibi şerbetli tatlılar, çikolata veya pasta gibi tatlıların aşırı tüketimi gebelerde; gaz, hazımsızlık, mide bulantısı gibi olumsuzluklara neden olabilir.

BOL BOL SU TÜKETİN

Tatlı da tüketilmesi gereken bir gıda. Ancak tüketilen bu tatlıların kaliteli olması gerekiyor. Kararında tüketmek her zaman çok daha sağlıklıdır. Hamile kadınlara bol bol su tüketmelerini tavsiye ediyorum. Su tüketimi hamilelik sürecinin başından sonuna kadar dikkat etmek doğru bir davranış olur.

AYRAN VEYA KOMPOSTO İÇİLEBİLİR!

Yemeklerin yanında asitli içecekler ve hazır meyve suları yerine, ayran veya şekersiz kompostolar tercih edilmelidir." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2019, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30