Sağlıkta 'Uzaktan rapor' dönemi başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yakın zamanda devreye alınacak yeni bir sistemi duyurdu. Hastanelerin yükünü azaltacak uygulamadan bahseden Koca, uzaktan sağlık sistemi ile hastaların sonuç, reçete ve rapor gibi ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. 

Sağlıkta 'Uzaktan rapor' dönemi başlıyor!
banner127

 Yeni sistemden bahseden Bakan Koca, "Telemedicine" adı verilen ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltacak uygulama için, "Gerektiğinde uzaktan rapor ve tetkiklerini önceden talebi yaparak sonucu göstermek için hastaneye gelişi mümkün mertebe ortadan kaldırmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunun yönetmeliği yayımlandı." dedi.

 E-Reçete düzenlemesine ilişkin konuşan Koca, "TC vatandaşı olan hiçbir kimseye reçete yazımı söz konusu değil. Reçetenin anlaşılır olması için yapılmış bir düzenlemedir." dedi. Türkiye'nin sağlık turizmi üssü olmaya doğru ilerlediğini ve reçetenin anlaşılır olması için yapılan bir düzenleme olduğuna değinen Bakan Koca, "Yabancı olan hastanın kendi ülkesinde reçete anlaşılır olmasının sağlanması için yapılan bir durumdur. Hizmetimizi geniş tutmak açısından önem birileri bir yerlere çekmek istiyor." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30