Türkiye’de ilk kez gerçekleşti

Tiroit kanseri olan 34 yaşındaki bir hasta, 2 meme ve koltuk altında açılan 4 küçük kesiden girilerek ameliyat edildi. 1.5 santimetrelik tümörü koltuk altından çıkarıldı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleşti
banner115

İnnovatif Tiroid Cerrahisi Günleri’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen Seul’deki Yonsei Üniversitesi Tiroid Kanseri Merkezi’nden Prof. Dr. June Yon Choi, kendi geliştirdiği ameliyatı Operatör Dr. Orhan Ağcaoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki İnnovatif Tiroid Cerrahisi Günleri’ne genel cerrah Prof. Dr. Serdar Tezelman başkanlık etti. Tıp fakültesi ile Yonsei Üniversitesi Tiroit Kanser Merkezi arasında, akademik bilgi ve deneyimi arttırmak amacıyla imzaladığı protokol çerçevesinde gerçekleşen toplantıda “izsiz” tiroit ameliyatları canlı yayınlandı.

Dr. Ağcaoğlu Türkiye’de ilk kez söz konusu ameliyatı gerçekleştirdi. Ameliyat robotuyla kadın hastanın meme başı üzerinde 12 ve 8 mm’lik, ameliyata yardımcı olarak da her iki koltuk altında 8 mm’lik kesiler yapıldı. Bu deliklerden kamera, kesici ve tutucu aletlerle girerek 1.5 santimetrelik tümör çıkarıldı. Böylece hastanın boynunda ameliyat izi oluşmadı. Prof. Dr. Choi anatomik yapılarından dolayı sadece kadınlara uygulanabilen ameliyatın 4 santimetreye kadar olan tiroit nodüllerinde kullanılabileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30