7 yeni film vizyona girdi

Bu hafta 2'si yerli olmak üzere 7 yeni film sinemaseverlerin huzuruna çıkıyor.

7 yeni film vizyona girdi
banner115

Türk sinemseverler bu hafta sonu 7 yeni filmle tanışıyorlar. Yabancı yapımlardan aralarında en iyi film ve en iyi uyarlama senaryo dalları olmak üzere toplamda 6 dalda Oscar adayı olan Tavşan Jojo / Jojo Rabbit; uluslararası en iyi film ve en iyi belgesel dallarında 2 kez Oscar adayı olan Bal Ülkesi / Honeyland haftanın dikkat çeken yapımları olarak gözümüze çarpıyor.

Ayrıca yerli yapım Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmi de hatırı sayılır bir seyirci kitlesini salonlara çekecek gibi görünüyor.

Son olarak animasyon yapım Kirpi Latte ve Büyülü Taş, okulların açılmasına birkaç gün kala küçük sinemaseverlerin ilgisini çekebilir.

İyi Seyirler...

1- Aşk Tesadüfleri Sever 2

2010 yapımı Aşk Tesadüfleri Sever filminin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda bu defa Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak birlikte oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan, Aytaç Şaşmaz, Zuhal Olcay, Uğur Polat ve Erkan Can gbi oyuncular yer alıyor.

Aşk Tesadüfleri Sever 2, bir kez daha tesadüflerin aşka hizmet edişini anlatıyor. Gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan film, geçmişin aşklarını günümüz ilişkileriyle karşılaştırırken seyircisini 1960’lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkarıyor.


2- Bal Ülkesi / Honeyland

Uluslararası en iyi film ve en iyi belgesel dallarında 2 kez oscar adayı olan Bal Ülkesi'nin yönetmenliğini Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov ikilisi üstleniyor.

Hatidze Muratova, hasta annesi ile birlikte yolları, elektrik ve suyu olmayan Balkanlarda dağlık bir bölgede yaşar. Genç kadın, eski dağcılık geleneklerini kullanarak bal yetiştiriciliği yapmaktadır. Yaşadıkları bölgeye göçebe arıcıların gelmesi, bir yandan Hatidze’lerin yaşamını etkilerken bir yandan doğal dengenin bozulmasına neden olur. Hatidze, bozulan düzeni yeniden sağlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.


3- Eltilerin Savaşı

Yönetmen koltuğunda Onur Bilgetay'ın oturduğu filmin senaryosunu, başrolde de yer alan Gupse Özay kaleme alıyor. Filmin kadrosunda Özay'a, Merve Dizdar, Ferit Aktuğ, Uraz Kaygılaroğlu, Füsun Demirel ve Ali İpin gibi oyuncular eşlik ediyor.

Gizem ve Sultan elti olan iki genç kadındır. İkili arasında yaşanan ufak atışmalar bir süre sonra yerini tatlı bir rekabete bırakır. Birbirlerinin yaptıklarından geri kalmayan eltiler, kendilerini eğlenceli bir savaşın içinde bulur. Kardeş olan Selim ve Fatih de bir süre sonra eşleri arasında yaşanan bu rekabet rüzgarına kapılır. Sosyal medyaya düşkünlükleri ile bilinen Gizem ve Sultan’ın evlilik hayatlarına odaklanılan filmde, iki eltinin yarış içindeyken Selim ve Fatih’i nasıl etkiledikleri de gözler önüne seriliyor.


4- Güller Ülkesi: Damascena

Todor Anastassov ve Alexander Smolyanov'un yönettiği; Alexander Smolyanov ve Maria Laleva'nın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerini Veselin Plachkov, Dimitar Banenkin, Neda Spasova, Simona Halacheva ve Lyuben Chatalov paylaşıyor.

Film yakın tarihimizin önemli olaylarından olan mübadele yıllarında ve 80'li yıllarda soydaşlarımızın yaşadığı Bulgar zulmü ve asimilasyona karşı mücadelesi ele alınıyor. Techo, komünizmin hakim olduğu çocukluk döneminde Gül Vadisi’nde büyür. Mübadele döneminin getirdiği zorluklara direnen Techo, ne olursa olsun hayallerinin peşinden gitmek için mücadele eder. Yerel bir gül fabrikasında çalışmaya başlayan Techo, komünist rejimin çökmesinin ardından hayallerine bir adam daha yaklaşarak ilk bağımsız gül yağı damıtma tesisini kurar. Ülkeyi etkisi altına alan siyasi geçiş dönemi Techo’nun da hem özel hayatını hem de iş yaşamını derinden etkiler. Zorluklara inatla direnen Techo, sonunda verdiği emeklerin karşılığını alır ve gül yağı üretiminde dünya liderleri arasında yerini alır.


5- Kirpi Latte ve Büyülü Taş / Latte Igel und der magische Wasserstein

Yaşadıkları ormanı kuraklıktan kurtarmak için bir araya gelen bir kirpi ve düşmanı sincabın hikayesinin konu edildiği Kirpi Latte ve Büyülü Taş'ın yönetmen koltuğunda Regina Welker ve Nina Wels otururken senaryoyu ise Martin Behnke ve Andrea Deppert kaleme alıyor.

Prenses olan Latte, meraklı olduğu kadar sevimli ve yaramaz olan bir kirpidir. Hiçbir şeyden korkmayan Latte, bu yüzden başını türlü dertlere sokar. Bir gün Latte ve dostları ciddi bir sorunla karşı karşıya kalır. Yaşadıkları yerde kuraklık baş gösterir ve kuyunun kuruması artık an meselesidir. Kuyunun yeniden dolabilmesi için de ormanda bulunan büyülü su taşının getirmesi gerekir. Latte, yaşadıkları yeri korumak için en yakın arkadaşı sincap ile birlikte ormana gitmeye karar verir. Büyülü taşı bulmak için yola koyulan Latte ve sincap kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur.


6- Sefiller / Les misérables

Ladj Ly'nin yönettiği ve Giordano Gederlini ile birlikte senaristliğini üstlendiği Fransız menşeli filmin başrollerinde Damien Bonnard, Alexis Manenti, Jeanne Balibar, Steve Tientcheu ve Sofia Lesaffre yer alıyor.

Les Misérables, suç karşıtı bir ekibe katılan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Stephane, Paris banliyölerinden Montfermeil’deki suçla mücadele eden bir birliğin yeni üyesidir. Yeni ortamına adapte olmaya çalışan Stephane, birliğin deneyimli üyeleri olan Chris ve Gwada ile birlikteyken komşu çeteler arasındaki gerginliğin hızlıca yükseldiğini fark eder.


7- Tavşan Jojo / Jojo Rabbit

2020 Oscar Ödüllerine 6 dalda aday gösterilen Tavşan Jojo'nun yöentmen koltuğunda aynı zamanda senaryosunu Christine Leunens ile birlikte kaleme alan ve başrolünü de Roman Griffin Davis ile paylaşan Taika Waititi oturuyor. Filmin kadrosunda ise Davis ve Waititi'nin yanı sıra Thomasin McKenzie, Sam Rockwell ve Scarlett Johansson yer alıyorlar.

Hitler'in ordusunda yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2020, 00:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30