Bahçeli: ''Atatürk Yaşasaydı...''

MHP Lideri Bahçeli: Atatürk Yaşasaydı CHP'yi Mirasından Reddederdi

Bahçeli: ''Atatürk Yaşasaydı...''
banner127

MHP  Genel Başkanı  Devlet Bahçeli , partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.  CHP 'nin  İş Bankası  hisselerinin gündeme gelmesiyle çılgına döndüğünü ifade eden Bahçeli,  " Atatürk  yaşasaydı, CHP'yi mirasından reddederdi." diye konuştu.  

''SİZ KİM, ATATÜRK KİM''

  Bahçeli, ''CHP, İş Bankası hisseleri gündeme gelince çılgına döndü. CHP'nin Atatürk ile yolları çoktan ayrılmıştır. İş Bankası hisseleri hazineye devredilmelidir. Gazi  Mustafa Kemal Atatürk  yaşasa CHP'yi mirasından reddederdi. Atatürk'ün gerçek varisi Türk Milletidir, CHP değildir. Siz kim Atatürk kim?'' diye konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

  İş Bankası'ndaki hisselerin Hazine'ye devrini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilk olarak geçen ay gündeme şu sözlerle getirmişti:       "Şu anda CHP,  Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunu'ndan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28'inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine'ye girer. Öyle mi?"        

KONUYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME

  Erdoğan bu açıklamasından kısa süre sonra MHP'ye bir teklif sunarak, konuyla ilgili yasal düzenlemeye gidilebileceğinin sinyalini verdi. Ardından da konuyla ilgili bir teklif hazırlandığını ve teklifin Meclis'e geleceğini açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de gecikmeden gereken desteği parti olarak vereceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30