Bunun yüzde 15’i falan olmaz

İsmail Saymaz: "Hem ekonominin kitabını yazdım diyor hem de Nas’a havale ediyor. Türkiye’de erken seçim ilanı yapılsın ülke ekonomisi nefes alır, dolar düşer. Erken seçim ilanı yeterli bir sebeptir. Ülkede belirsizlik var."

Bunun yüzde 15’i falan olmaz
banner127

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV’de katıldığı programda yine dikkat çekici yorumlarda bulundu. 

İsmail Saymaz programda özetle şu ifadeleri kullandı;

VATANDAŞIN KONUT ALACAK GÜCÜ MÜ VAR?
Faizler düşecek de ne olacak. Piyasada ucuz para bolluğu olacak. Müteahhit gidip kredi çekecek ve inşaat yapacak. Vatandaş da gidip konut alacak ve piyasa canlanacak. Müteahhit konut yapsa vatandaşın konut alacak gücü mü var. Eğer sen faizleri sıfırlayacaksan traktörüne haciz gelen çiftçinin ödeyeceği faizi sıfırla. KYK borcu olan öğrencinin borcunun faizini sıfırla.

NET BİR ŞEKİLDE İTİRAZ ETMEK GEREKİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün faiz meselesiyle ilgili "Nas ortada dururken sana, bana ne oluyor?" dedi. Nasıl sana bana oluyor ya. Asıl bana oluyor. Kirası yüzde 70 artan benim. Alacağım arabanın fiyatı iki katına çıktı. Ehliyet alacağım ama araba alamıyorum. Yıllardır kirada oturuyorum, ev alacak paramız yok. Çok açık bir biçimde söylüyorum, İran’da bile yüzde 16-17 bandında. Bu ülke şeriat ile yönetiliyor. Laik bir şekilde yönetilen Türkiye Cumhuriyetinde baskı ile yüzde 15’e düşürüldü. Açıklama da ise "Nas ortada dururken sana, bana ne oluyor?" deniliyor. Bu tabloya açık ve net bir şekilde itiraz etmek gerekiyor. Bu işin içinden Allah’a havale edilerek çıkılamaz. 

1500 YILDIR NAS AYNI NAS
Hem ekonominin kitabını yazdım diyor hem de Nas’a havale ediyor. Hukuk güvencesinin olmadığı bir ülkede ekonomi hergün daha da kötüye gider. Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapmaz. 1500 yıldır bu Nas aynı Nas… Cumhurbaşkanı sanki Nas’ı yeni duymuş gibi anlatıyor.

FAİZ HARAMSA FAİZLERİ SIFIRLAYIN
Traktörüne haciz gelen çiftçi borçlandığı kamu bankasına gitsin ve "Nas ortada dururken sana, bana ne oluyor?" desin. Hadi buyur. KYK borcu olan öğrenci bunu desin. Faiz haramdır diyorsan sıfıra indireceksin. Bunun yüzde 15’i falan olmaz. Tamamı haram ise faizi sıfırla alemi cihana şeriat ekonomisinin tillahını gösterelim. İran bile cesaret edemiyor. 

ÜLKEDE BELİRSİZLİK VAR
Türkiye’de erken seçim ilanı yapılsın ülke ekonomisi nefes alır, dolar düşer. Erken seçim ilanı yeterli bir sebeptir. Ülkede belirsizlik var. Ekonomi Bakanının yarın ne yapacağı belli değil. Asıl belirsizlik bu.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30