Büyükerşen'den Hatipoğlu'nun açıklamalarına jet cevap!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun gündeme düşen İYİ Parti'nin sağ partilerle yerel seçimlerde ittifak yapmasına ilişkin açıklamalarına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den yanıt geldi. Büyükerşen, "Sadece güldüm geçtim” dedi.

Büyükerşen'den Hatipoğlu'nun açıklamalarına jet cevap!
banner127

Hatipoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Hatipoğlu'nun yerel seçimlerde İYİ Parti'nin ittifakına ilişkin açıklamasında, "CHP, zıt kutubu Saadet Partisi ile, AKP'den kopan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile seçim ittifakı yaptı. CHP'ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?" ifadelerini kullanmış ve konu tartışmalara sebep olmuştu. Bunun üzerine açıklamalarını sürdüren Hatipoğlu, "Sözlerimin aynen arkasındayım. Tüm çarpıtma ve bağlamından koparılma çabalarına rağmen… Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'in yanında olmaktan ve İYİ Parti rozeti takmaktan büyük gurur duyuyorum...  İYİ Parti’ye o veya bu partinin ortağı olma dayatılamaz. Partimizin 2019 Yerel ve 2023 Genel seçimlerindeki ittifak yapısından kazanımları kamuoyunun malumudur. Önümüzdeki 2024 yerel seçimleri öncesi tüm seçenekler partimiz adına masada olmalıdır. Partimizin menfaatleri doğrultusunda, buna başka ittifak modelleri ya da ittifaksız şekilde devam etme de dahildir. Şahsımı yalan-yanlış, sözlerimi çarpıtarak sözde eleştiren bazı odaklara da sözüm şudur; İYİ Parti hiçbir siyasi yapının arka bahçesi değildir. İYİ Parti, bu ülkede yaşayan her vatandaşımızı kucaklamaya yetecek kadroya, birikime ve de lidere sahiptir." dedi. 

 Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun “CHP ile İYİ Parti bir arada olamaz artık. Çok zor yani… Biz CHP ile Eskişehir’de mümkün değil olamayız, çok zor. Bana sorulursa Eskişehir’de İYİ Parti, AKP ve MHP koalisyon yapsın, işi bitirsin.  Niye yapamasın? Biz sağ partiyiz. Bu üç parti bir araya geliriz bir aday çıkarırız işi bitiririz” sözlerini Büyükerşen’e sordu.
 Öztürk’ün “Nebi Hatipoğlu'nun seçimde AKP'nin belediye başkan adayının desteklenmesi önerisini nasıl karşıladınız” demesi üzerine “Zengin çocuk siyasette nasıl konuşursa o öyle konuşmuş. Ne diyeceksiniz? Sadece güldüm geçtim” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30