CHP Lideri Kılıçdaroğlu Eskişehir'de!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'den seslendi. Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim çiftçi ne olacak. Bizim çiftçi nasıl geçinecek? Bizim çiftçi nasıl üretecek? Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Tam tersine tarım stratejik sektördür."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Eskişehir'de!
banner127

Sıhhiye Meydanı'ndan Eskişehirlilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı.

"Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Bu ülkede soğan sorunu var mıydı? Soğan lüks ürün olmaya başladı. Bu ülkede saman sorunu var mıydı? Saman dışarıdan geliyor. En zengin coğrafya bizim ülkemiz. Ovalarımız var yaylalarımız var. Canlı hayvanı dışarıdan getiriyorsun. Eti dışarıdan getiriyorsun. Buğdayı dışarıdan getiriyorsun. Arpayı dışarıdan getiriyorsun. Yulafı dışarıdan getiriyorsun. Bizim çiftçi ne olacak. Bizim çiftçi nasıl geçinecek? Bizim çiftçi nasıl üretecek? Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Tam tersine tarım stratejik sektördür. Hepimizin karnını doyuracak olan da çiftçiler ve üreticilerdir. Onlar çalıştığında bizim karnımız doyacak. Dışarıdan gelen değil. Biz kendimiz üretmeliyiz. Alın terini değerlendirmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçi kardeşlerim iyi bilsinler ÖTV'siz, KDV'siz mazot vereceğiz.

 Eskişehir'de yaklaşık 100 bin öğrenci var. Ama ancak 15 bin öğrencilik yurt kapasitesi var. Gençlere sözüm var. Bir yıl içinde Türkiye'de bütün coğrafyada, bütün üniversitelerde yurt sorunu çözeceğiz. Bir yıl içinde. Birer oda, üçer oda, sıcak su, soğuk su, internet erişimi bunların hepsi olacak. Anneler, babalar, çocuklarını üniversiteye güven içinde gönderecekler.”

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30