Çiftçi üretmezse ekmek, süt bulamayacağız

Ekrem İmamoğlu: "Çiftçileri ve tarımı desteklemek gerekiyor. Köylünün bu milletin efendisi olması kavramını yeniden yaşatmalıyız.”

Çiftçi üretmezse ekmek, süt bulamayacağız
banner127

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa desteğini arttırarak sürdürüyor. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçiye 50 kamyon süt yemi dağıtılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle temin edilen 1250 ton süt yemi, İstanbul’da damızlık sığır ve manda yetiştiricisi çiftçilere ulaştırılmak üzere 50 kamyon ile dağıtıma çıkıyor. Bu yemlerle beslenen hayvanların sütü, Halk Süt projesi ile İstanbul’un çocuklarına ulaşmaya devam edecek.

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Çiftçilerimizin desteklenmesi şart. Ülkemiz ne yazık ki ekonomik anlamda bir dar boğazdan geçiyor. Zamlar üst üste geliyor. Toplum pahalılıktan ötürü hayatın farkında. Bu sıkıntılar derin bir biçimde her vatandaşımızı etkiliyor. Üreticiler de inanılmaz sıkıntı yaşıyorlar. Üretici sorun yaşamayacak ki vatandaşların beslenmekte kullandığı ürünlerde de sorun yaşanmasın. Maliyetlerin çok arttığını biliyoruz. Ülkemizin 11 tane Büyükşehirini yöneten başkanlar olarak bir araya geliyoruz ve çözümler üretmeye çalışıyoruz. Hükümetimizi uyarıyoruz. Bunu yaparsanız çiftçimiz üretemez, sonunda vatandaşımız açlıkla karşı karşıya kalır. Elektriğin 3 kat arttığı bir ortamda asgari ücrete yüzde 50 değil yüzde 100 de zamda yapsanız yetmez. Ne yazık ki bu uyarılara rağmen sıkıntılı günler yaşıyoruz. 

Abartılacak birşey yok demekle, yaygara koparılacak bir takım hususlar yok demekle bu işlere çözüm bulmak mümkün değil. 1000 lira gelen fatura 3000 bin lira geliyor. Çiftçi üretmezse sebze, meyve, ekmek, süt bulamayacağız. Çiftçileri ve tarımı desteklemek gerekiyor. Köylünün bu milletin efendisi olması kavramını yeniden yaşatmalıyız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30