Çiftçinin yüzü bir türlü gülmedi

Fahrettin Yokuş: "Ne yazık ki çiftçinin yüzü bir türlü gülmedi. Çiftçinin yüzü gülmediği gibi elde olan da yıldan yıla erimeye ve tarım tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Ancak çözüm bellidir. Milletimiz sabretsin. Dört bir yanı cennet olan, topraklarının her bir karışından bereket fışkıran güzel ülkemizin topraklarını işler hale getirmek de bizim boynumuzun borcu."

Çiftçinin yüzü bir türlü gülmedi
banner115

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, çiftçinin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

Ülke genelinde yaşanan köyden kente göç ve tarımda dışa bağımlılık nedeniyle çiftçi zor zamanlardan geçiyor. Üstüne bir de girdi maliyetleri yükselince yaşanan problem daha da işin içinden çıkılamaz hale geliyor. İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş da çiftçinin yaşadığı sorunları bir kez daha gündeme getirdi. İYİ Partili Yokuş şunları söyledi:

"ÇİFTÇİ TOPRAĞA DEMİR ATTI"
"20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde ne yazık ki çiftçinin yüzü bir türlü gülmedi. Çiftçinin yüzü gülmediği gibi elde olan da yıldan yıla erimeye ve tarım tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Tarımda dışa bağımlılık başlı başına bir sorunken girdi maliyetlerinde yaşanan artış, döviz kuruna bağlı olarak mazotun sürekli olarak artması çiftçiye toprağın üzerine deyim yerindeyse demir attırdı."

"BEREKETLİ TOPRAKLAR KADERİNE TERK EDİLDİ"
"İktidarın tarımdaki yanlış politikaları, sırf propaganda amaçlı göstermelik olarak yaptıkları sözde yardım ve teşvikler de hiçbir soruna çözüm olmadı. Devlet çiftçiye destek vermediği için de insanlar yaşadıkları yeri hızla terk ediyor ve iş umuduyla büyük şehirlere göç ediyor. Ülkemizin bereketli toprakları da kaderine terk edilmiş ve bomboş halde bırakılıyor. Tüm bunların nedeni de ne yazık ki çiftçiye, hayvancılıkla, tarımla uğraşana gerçek anlamda somut bir destek verilmemesidir"

"NE YERLİLİK KALDI NE DE MALIMIZ KALDI"
"Topraklarından bereket fışkıran memleketimizin bu halde olması insanın ciddi manada canını yakıyor. "Yerli malı, yurdun malı. Her Türk onu kullanmalı!" Bizim çocukluğumuzdan beri bu sloganla kutladığımız Yerli Malı Haftamız vardı. Ancak AK Parti iktidarı ile birlikte tarım dışa bağımlı hale getirilince ortada ne yerlilik kaldı ne de doğru düzgün malımız kaldı. Bugün insanlarımız topraktan yetiştiğini bildiği ürünlere dahi şüpheyle bakar oldu."

"ÇİFTÇİMİZ İYİ OLACAK, TÜRKİYE İYİ OLACAK"
"Ancak çözüm bellidir. Milletimiz sabretsin. Dört bir yanı cennet olan, topraklarının her bir karışından bereket fışkıran güzel ülkemizin topraklarını işler hale getirmek de bizim boynumuzun borcu. Akılcı, bilimsel ve gerçek anlamda destekleyici girişimlerle ne köylü bulunduğu yeri terk edecek ne de yüksek maliyetlerden şikâyet edecek. Çiftçimiz iyi olacak, Türkiye İYİ olacak"

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, 01:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30