Cihaner ve Öymen adaylıktan çekildi! Kurultayda Kılıçdaroğlu ile Özel yarışıyor

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda başladı. Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel yarışıyor; İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan son anda çekildi.

Cihaner ve Öymen adaylıktan çekildi! Kurultayda Kılıçdaroğlu ile Özel yarışıyor
banner127

Kurultayda; CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarışıyor. Önce eski milletvekili İlhan Cihaner, ardında da eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen adaylıktan çekildi. Aldığı kararla gündem yaratan Cihaner, "Yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı 'siyasetsiz' bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. 'Vatan Cephesi' katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüştürülerek diğer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir. O kadar ki 'diğer adaylara imza desteği verileceği' dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri şaibeli hale getirilmiştir. Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Adaylıktan çekilen bir diğer isim olan Örsan Kunter Öymen ise, sert bir açıklamada bulundu. Öymen; "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların "yarışına" dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı'ndan çekilmeye karar verdim. Bu kurultayda; kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30