Delil Ateş: "Hiçbir mazlum ülke sahipsiz değildir"

 Bir televizyon kanalının canlı yayın konuğu olan Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Recep Tayyip Erdoğan‘ın temasları ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yaklaşan kurultayı hakkında düşüncelerini anlattı.

Delil Ateş: "Hiçbir mazlum ülke sahipsiz değildir"
banner127

 Delil Ateş, programda BM’nin 78'inci Genel Kurulu görüşmelerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın temasları ve CHP’nin yaklaşan kurultayı hakkında konuştu. Düşüncelerini aktaran Ateş, “Recep Tayyip Erdoğan daha önceki BM Genel Kurulunda ‘Dünya 5‘ten büyüktür’ diyerek, ortaya koyduğu duruşu aynen devam ettirmektedir. Mazlumların umudu olan ülkemiz, bu anlamdaki öncü rolünü her alanda sürdürmektedir. Hiçbir mazlum ülke sahipsiz değildir. Cumhurbaşkanımız ayrıca New York’ta ekonomi anlamında da çok önemli görüşmeler yapmıştır. Enflasyonla mücadele topyekûn devam etmektedir. Bu anlamda ABD’de yapılan görüşmeler çok değerlidir. Ülkemizin barışçıl yönde attığı adımlar dünya barışının sağlanması noktasında da ciddi bir seviyeye taşınmıştır. Bu konuda attığımız adımlar takdirle karşılanmaktadır” dedi.
 

“Muhalefetteki dağınıklık milletin güvenini sarsmaktadır”
 CHP kongresiyle ilgili olarak da konuşan Delil Ateş, şunları söyledi:
“Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesi toplumda da, CHP içerisinde de hiçbir heyecan uyandırmadı. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı bütün kararlarında yanında yer almış ve en büyük desteği vermiştir. Bu konuda değişimin temsilcisi olamayacağı net olarak ortadır. Ayrıca Ekrem İmamoğlu‘nun adayı olarak ortaya çıkması en büyük handikabıdır. Yerel seçimlere doğru giderken muhalefetteki dağınıklık milletin güvenini sarsmaktadır. İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girme kararı alması yerel seçimlerde Cumhur ittifakının elini güçlendirmektedir. Cumhur ittifakı yerel seçim çalışmalarına genel seçimler bittiği gibi başlarken muhalefet partileri hala iç meselelerini çözememektedir. Yerel seçimlerde büyükşehirlerin yönetimlerinde değişiklik olacağı büyük ihtimal olarak önümüzde durmaktadır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30