Ekonomiyi batıran Erdoğan'dır

Muharrem İnce: “ Merkez Bankası politika faizinin 14 olduğuna bakmayın. Gidin bankalara faizi görürsünüz. Çiftçinin borcunu isterken, öğrencinin kredi borcunu isterken nas aklına gelmiyor”

Ekonomiyi batıran Erdoğan'dır

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“Erdoğan’ın bir tezi vardı; faiz sebep, enflasyon sonuç. Benzin 14, mazot 14, dolar 14, faiz 14. Ben ekonomistim diyordu. Faiz düşünce, enflasyon düşecekti. Düştü mü? Düşmedi. Merkez Bankası politika faizinin 14 olduğuna bakmayın. Gidin bankalara faizi görürsünüz.

Çiftçinin borcunu isterken, öğrencinin kredi borcunu isterken nas aklına gelmiyor. Merkez Bankası’nda aklına gelse de bir işe yaramıyor. 

Faiz düşecek, kurlar artacak, ihracat yapacaktık. Cari açığı kapatacaktık. Öyleyse geçen gün Merkez Bankası faizini neden düşürmedin? O zaman düşür, dolar zıplasın, ihracat artsın zenginleşelim. Öyle söylüyordun ekonomi tezin böyleydi. Bunun bir yalan olduğunu hepimiz gördük. Erdoğan’ın tezi de ekonomik modeli de çöktü. Sonunda kala kala Birleşik Arap Emirlikleri’nin swap anlaşmasına, hatır çekine kaldık.

Türkiye’de yaşanan yoksulluk, bu derin kriz, ekonomik buhran dış güçlerin eseri değil, akılsızlığın, beceriksiz yönetimin eseridir. Yani sorumlu olarak cihan harbini, 1999’da ki depremi, 2001 krizini göstermesi ise işin cabasıdır. 

Ekonomiyi batıran Erdoğan'dır. 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta budur. Gençlerimiz ümidini yitirmiştir. Hepsi yurt dışı hayalleri kuruyor. Doktorlarımız memleketi terk etmektedir. Sınavlarda en yüksek puanları alanlar acımasızca mülakatta elenmektedir.

Bir yandan Türkiye’de ekonomik kriz, derin bir yoksulluk yaşanırken; öbür tarafta eli açık, cömert bir cumhurbaşkanı var. 

Somali’nin IMF borcunu ödüyor. Afganistan’a 700 ton gıda yardımı gönderiyor. İyilik treniymiş. Türkiye büyük devlettir. Tabii ki yardım eder, ama milletimiz aç, milletimiz yoksul. Bu iyilik treni ne yazık ki Yozgat’a hiç uğramıyor. 

Cehalet fakirlik, bilim zenginliktir. Bir aşı firması Biontech; Almanya ekonomisine yüzde 20 katkı sağlıyor. Yani dijital teknolojiyi, tasarımı, markalaşmayı, nitelikli eğitimi, kuantumu, uzay madenciliğini, teknolojiyi, bilimi, tarımda verimliliği, üretimi konuşmazsak, ancak cin çıkartmayı, yoksulluğu konuşuruz.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2022, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30