Emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu: "Emeklilere hak verilirken emekliler arasında ayrım yapılır mı? Ayrımcılık yapılır mı? Bayram ikramiyesi vermek de Allah'ın izniyle bize nasip olacak, bunlara o ikramiye vereceğiz."

Emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz
banner127

CHP Lideri şu ifadeleri kullandı;

"Efendim emeklilere bayram ikramiyesi verilsin diye uzun süre mücadele ettik.

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye verilirse, en azından emekliler huzur içinde torunlarıyla, aileleriyle bir araya gelir, harçlık verirler diye söylemiştim.

Uzun mücadelelerden sonra 2018'de hadi 1000'er lira verelim dediler, 1000'er lira verildi. Bu böyle kaldı.

En son 29 Nisan 2021'de de bu 1100 lira oldu. Yine bizim itirazlarımız üzerine; yahu bu kadar enflasyon oldu, 1000 lira eridi gitti; 1100 lira yaptılar.

Adalet dediğiniz kavram kutsal bir kavramdır değerli arkadaşlarım. Emekliler arasında ayırım yapamazsınız.

Ayrım yaptığınız andan itibaren toplumu bölersiniz, bir kesimi dışlanmış olur. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilerine 1000'er lira ya da 1100 lira bayramda ikramiye veriliyor, iki bayramda birer ikramiye veriliyor.

Ama bu ülkede yıllar yılı çalışan banka emeklileri de var, sigorta şirketi emekleri de var. Onlar hiç ikramiye almıyorlar, onlara ikramiye ödenmiyor. Onlar ikinci sınıf vatandaş mı? Onlar bu toplumun kölesi mi? Onların hakkı niye teslim edilmiyor? Onların hukuku niye teslim edilmiyor? Onlar da çalıştı mı? Evet, çalıştı. Prim ödediler mi? Evet, prim ödediler. Alın teri döktüler mi? Evet, alın teri döktüler.

Emeklilere hak verilirken emekliler arasında ayrım yapılır mı? Ayrımcılık yapılır mı?

Ak Parti'nin temel bir kuralı vardır: Şehitler arasında ayrımcılık, gaziler arasında ayrımcılık, emekliler arasında ayrımcılık, arıcıları arasında ayrımcılık... Her şeyi böldüler, her şeyi ikiye, üçe, dörde, beşe böldüler ve toplumu kutuplaştırdılar. Bunlara bayram ikramiyesi vermek de Allah'ın izniyle bize nasip olacak, bunlara o ikramiye vereceğiz.

Değerli arkadaşlar; toplumun sorunlarını dile getirince, toplumun her kesiminden talep geliyor; bizim de sorunlarımızı lütfen dile getirin. İktidara duyuramıyoruz ama onlar sizi dinliyorlar, dikkatle dinliyorlar. Dolayısıyla sizin dikkatle dinlenmeniz üzerine "Kılıçdaroğlu daha fazla bu konuda konuşmasın" diye bizim sorunlarımızı çözmeye başladılar diye.

Bunlardan birisi de tarım danışmanları. Lise mezunu, ön lisans veya lisans bölümlerinden mezun olan ziraat teknisyeni, ziraat teknikeri, ziraat mühendisleri ve mühendisliği, veteriner sağlık teknisyeni, veteriner sağlık teknikeri veya veteriner hekimler. Bunlarla ilgili önce bir yönetmelik çıkıyor; sınava giriyorlar, Tarım Orman Bakanlığı'ndan birer tarım sertifikası alıyorlar. Ya bağımsız çalışıyorlar veya en az 5 kişi olmak üzere ziraat odalarında veya üretici örgütlerinde ücretli çalışıyorlar.

Ödenen para 2012'de yıllık 36 bin lira, ayda 3000 lira ödeniyor. 2012'den 2015'e kadar 3000 lira hiç değişmiyor. 2016 yılında 3000 lira fazla görülmüş ki, 1666 liraya düşürüyorlar aylık. 2017'de 2917 liraya çıkıyor, 2018'de 3167 liraya, 2019'dan bu yana da 3833 lira para alıyorlar. İktidar sahiplerine sormak lazım: Bu insanlar sarayda çalışmıyorlar; bu insanlar tarlada, bahçede, ahırda çalışıyorlar, çiftçiye, üreticiye destek veriyorlar. Neden bu kadar düşük bir para veriyorsun?

Kendi yandaşına 3 maaş, 5 maaş ikramiye veriyorsun; bir maaş yetmiyor 3 maaş veriyorsun, bir maaş yetmiyor 5 maaş veriyorsun. Oraya gelince para çok, gerçek üreticiye, üreticiyi destekleyene gelince "para yok" diyorsun. Bütün bunların hepsini çözeceğiz arkadaşlar. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın."

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2022, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30