Erdoğan karşıma çıksın

Kemal Kılıçdaroğlu: "Biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur."

Erdoğan karşıma çıksın
banner127

Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'den Fikret Bila'ya konuştu, “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasına itirazımız olmaz” sözüne açıklık getirdi.

Fikret Bila'nın Anayasa'daki bir kişinin ancak iki kez cumhurbaşkanı seçilebileceği hükmünü hatırlatarak yönelttiği “Anayasa'ya aykırı olsa da Erdoğan’ın 3. kez adaylığına itiraz etmeyecek misiniz” sorusuna CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Elbette Anayasanın hükmü açık. Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclisin erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Seçim zamanında yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir. Bunu bildiği için Devlet Bahçeli de 'Erdoğan’ın adaylığı için yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteririz' dedi. O da zamanında bir seçimde üçüncü kez aday olamayacağını biliyor, onun için böyle konuşuyor. Ama biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir. Benim talebim ve kastım budur.”

Kılıçdaroğlu, son günlerde motokuryelerin başlatıkkları iş bırakma eylemlerine ve diğer sektörlerdeki grevlere dair ise "İşçilerin eylemleri haklı eylemlerdir, arkalarındayım" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

"Motokuryelerin eylemleri haklıdır. Motokuryelerin eylemlerini destekliyorum ve arkalarındayım. Çok ağır koşullarda çalıştırıyorlar ve çok ağır biçimde sömürülüyorlar. Çalıştıkları şirketlerin değer milyonlarca dolarla ifade ediliyor ama motokuryeler sefalet ücreti alıyorlar. Oysa o şirketlere o değeri kazandıran motokuryelerin emekleri. Yüksek bir hayat riskiyle çalışıyorlar. Bazıları kazalarda hayatlarını kaybetti. Motokuryelerin hak ettikleri ücretleri ulaşmaları ve sosyal güvenceye kavuşturulmaları lazım. Diğer işçilerin eylemleri de haklı eylemlerdir. Onların da hak taleplerini ve eylemlerini destekliyorum. Onların da arkasındayım. Tepkiler haklıdır. CHP olarak sonuna kadar destekliyoruz, hak arayışlarının arkasındayız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30