Erdoğan Türkiye’yi her yönde çıkmaza soktu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dış politikasının Türkiye'yi çıkmazsa soktuğunu söyleyerek, "Atatürk’ün diplomasi geleneğine dönmek tek çaredir" dedi.

Erdoğan Türkiye’yi her yönde çıkmaza soktu
banner127

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye'nin dış politikasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nedeniyle çıkmaza girdiğini söyleyerek, acil bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk'ün diplomasi geleneğine dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişiminde bulunmasının ardından siyasetçilerden arka arkaya açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bazı açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin çıkmazdan kurtulması için yapılması gerekeni açıkladı.

İnce, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:"Puşkin, Dostoyevski, Çehov, Gogol, Çaykovski, Rahmaninov ve Ayvazovski gibi dünya çapında yazarlar, bestekarlar, ressamlar yetiştirmiş Rusya gibi büyük bir toplumun bugün saldırgan ve yağmacı sıfatlarıyla anılması üzüntü vericidir.

Eski Çarlık Rusyası hayalleri gören Kremlin liderliğinin etrafındaki ülkelere ve halklarına; daha önemlisi kendi halkına verdiği zararın önlenebilmesi amacıyla başta ülkemiz olmak üzere bütün Batı ülkeleri Rusya’daki sağ duyulu ilerici güçleri desteklemelidir.

Çatışmalarda sivillerin daha fazla zarar görmemesi amacıyla uluslararası hukuk ve toprak bütünlüğü ilkesi temelinde Ukrayna’da yaşayan herkesin haklarına saygılı olacak şekilde bir çözüm için ateşkes ilan edip görüşmelere başlanmalıdır.

Tarihsel birikimimizi 'dostum Putin' siyasetine sıkıştıran Erdoğan’ın dış politikası Türkiye’yi her yönde çıkmaza soktu. Buna dış politika denmez, buna maceracılık denir. Pek çok alanda olduğu gibi dış politikada da Atatürk’ün diplomasi geleneğine dönmek tek çaredir."

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2022, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30